Alexandria

articolul anterior articolul urmator

Victimă colaterală în mediul online, în cazul crimei de la metrou. O femeie din Teleorman, care poartă acelaşi nume cu cel al criminalei, atacată pe Facebook

9
14 Dec 2017 14:35:08
Autor: Elisabeth Bouleanu
Magdalena Şerban, criminala de la metrou
Magdalena Şerban, criminala de la metrou

Magdalena Şerban din Teleorman s-a trezit implicată, fără să vrea, în cazul crimei de la metrou, după ce profilul ei de Facebook a fost confundat de internauţi cu cel al criminalei din Craiova, din cauza coincidenţei de nume.

Magdalena Şerban a devenit, fără să vrea, ţinta internauţilor, în cazul crimei de la metrou. Femeia originară din Teleorman a primit pe profilul ei de Facebook multe injurii şi comentarii răutăcioase, din cauza coincidenţei de nume cu cel al criminalei din Craiova. ”Eşti o criminală! Nenorocito!” sau ”Să-ţi fie ţărâna uşoară în puşcărie” sunt doar câteva dintre comentariile apărute la pozele Magdalenei Şerban din Teleorman.
 
”Coincidenţa numelui meu cu cel al nefericitei de la metrou mi-a adus suficiente injurii care m-au determinat să reacţionez .Poate că e firesc ,,să se ridice ţara'' in asemenea situaţii, dar e nefiresc să devin ţinta unei gloate împinsă de ură şi însetată de sânge nevinovat. Persoane cu nume reale sau sub false identităţi, împinse doar de insticte primare, s-au grăbit să transmită pe adresa mea mesaje neprietenoase, fără o minimă documentare. Dincolo de injurii şi abjecţii, nu doresc vreo răzbunare, dimpotrivă, reţin doar mâhnirea faţă de detractorii mei. Este o realitate tristă faptul că pentru mulţi români noţiunile de bun simţ, omenie, educaţie nu au nicio semnificaţie. Trăim o criză morală fără precedent, trăim vremuri în care românii sunt contra altor români, irosindu-şi energia în mesaje şi atitudini încărcate de ură. Nu aştept nici măcar scuze de la cei care au cutezat să lovească nemeritat. De departe , cel mai trist pentru mine este faptul că foarte mulţi tineri sunt lipsiţi de repere. În acest context, vă întreb: Cu cine, cum şi când putem redobândi demnitatea poporului român”, a scris Magdalena Şerban din Teleorman pe profilul ei de Facebook.
 
În ciuda dezminţirii făcute în postare, unii comentatori au continuat să fie răutăcioşi, acuzând nu doar coincidenţă de nume, ci şi asemănarea fizică cu Magdalena Şerban din Craiova, criminala de la metrou: ”Bună ziua, doamnă. În legatura cu incidentul, spuneţi ca se fac aberaţii la adresa dumneavoastră. Cum se face că şi numele şi înfăţişarea sunt aceleaşi, nu că vă acuz, dar e o nedumerire. Să aveţi sora geamănă chiar identică?”.
 
Te-ar putea interesa şi:
 
Tânăra aruncată în faţa metroului putea fi salvată dacă autorităţile reacţionau. „Am sunat la 112 şi m-au trimis pe mine să investighez”
 
VIDEO Cum s-a luptat să-şi salveze viaţa prima tânără împinsă în faţa metroului de criminala din Craiova

 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

9 Comentarii

Nolan Cojocaru
14.12.2017, 15:30:44

Păi România este în Evul Mediu, ce altceva să aştepţi de la gloată?

Ionel Marcu
14.12.2017, 17:23:11

M-au făcut curios, există foarte multe Magdalena Șerban pe Facebook, n-am putut să le număr, fuge coloana cu Magdalene Șerban ca linia continuă sub mașină. Fiecare prost și-o alege pe care-i place și dă-i și-njură. Bine că nu-s decât 40 de Marcu Ionel, care până acum n-au făcut prostii mari, poate numai aia cu arcu' !

+2 (2 voturi)
Ionel Marcu
14.12.2017, 17:32:57

Foarte dură imaginea tragicului accident, groaznică moarte a avut biata fată nevinovată. Aici crainica tv chiar a avut dreptate să ne avertizeze cu „afectatul emoțional”. O să ajungă și la americani scena accidentului, după câte îi știm, probabil o să le inspire un thriller. La ce bun că plătim și în poliție și în spitale atâția psihiatri, dacă ei o declară „inofensivă” pe nebuna periculoasă, la sesizarea propriei mame?!

+2 (2 voturi)
Dan Iancu
14.12.2017, 16:45:38

Pe feisbuci oricine poate fi oricine.

+3 (3 voturi)
Soroş
14.12.2017, 16:51:08

Cand pui tehnologia in mana unui babuin in calduri Normal sa apara si genul asta de reactii si inca nu e nimic Stai sa vezi cand or apare si vigilentii care vor actiona in viata reala, atunci sa te tii

-2 (2 voturi)

Vezi toate comentariile (9)

Modifică Setările