Alexandria

articolul anterior articolul urmator

VIDEO Liviu Dragnea: „Fiecare regiune va avea mai multe capitale”

44
10 Feb 2013 20:43:11
Autor: Claudiu Dumitrache
Vicepremierul Liviu Dragnea a încercat să clarifice discuţiile referitoare la regionalizare foto: Adevărul
Vicepremierul Liviu Dragnea a încercat să clarifice discuţiile referitoare la regionalizare foto: Adevărul

Fiecare regiune va avea mai multe capitale. Vicepremierul Liviu Dragnea a încercat să clarifice problema regionalizării României. El spune că varianta cu o singură capitală pentru o regiune de dezvotare nu este bună şi asta pentu că celelalte judeţe nu vor „simţi” beneficiile regionalizării.

Proiectul regionalizării României este în plină elaborare la Ministerul Dezvoltării. Vicepremierul Liviu Dragnea a precizat că toate variantele apărute în presă în ultimele zile sunt simple speculaţii şi dorinţe ale unor oameni politici care vor să-şi facă imagine sau mai rău, să tulbure apele în coaliţie pentru a nu se mai face regionalizarea.

„Toate variantele care apar sunt intenţii ale unora sau altora, motivate de diverse cauze. Unii vor să-şi facă imagine proprie în interiorul partidului lor, alţii vor să tulbure apele pentru a genera tensiuni şi pentru a obţine un anumit desen al regiunilor. Mai sunt alţii care vor să tulbure apele pentru a nu se întâmpla regionalizarea. Singurul proiect valabil de regionalizare a României este în lucru la Ministerul Dezvoltării Regionale”, a declarat vicepremierul Liviu Dragnea, prezent la Alexandria.

Potrivit acestuia, de săptămâna viitoare se va constitui la Ministerul Dezvoltării un Consiliu Consultativ cu oameni foarte cunoscuţi, profesori universitari şi specialişti din mai multe domenii pentru a contura un proiect fiabil.

„Nu este un proiect pe care să-l arunci pe masă după ce ai visat noaptea. Este un proces complex, primul de acest gen după Revoluţie. Nu facem regionalizarea pentru un an. Această regionalizare se va face pentru multe zeci de ani şi are ca spot îmbunătăţirea vieţii cetăţenilor şi o dezvotare echilibrată a acestei ţări. Am constatat că după 23 de ani de la Revoluţie în Bucureşti este mult prea multă putere şi mult prea mulţi bani, iar cetăţenii României sunt mult prea departe de aceste lucruri. Odată cu regionalizarea, şi decizia şi banii vor fi aduşi foarte aproape de comunităţi”, a mai spus Liviu Dragnea.

Referitor la capitalele regiunilor, Liviu Dragnea a fost extrem de tranşant: „fiecare regiune va avea mai multe capitale”.

„Am mai văzut la televizor războiul capitalelor. S-au aruncat nişte hărţi pe televizor şi o grămadă de „specialişti în datul cu părerea„ vorbesc unde să fie capitala. Nu acesta este subiectul principal. Pot să le spun că va fi o capitală administrativă într-o regiune, dar celelalte capitale ale celorlalte judeţe vor avea nişte structuri regionale. Practic putem vorbi de mai multe capitale”, a încheiat Liviu Dragnea.

Cel mai controversat proiect de regionalizare a fost iniţiat de liberalul Sorin Frunzăverde. Potrivit liberalului, capitalele regiunilor vor fi stabilite la Cluj-Napoca, Piatra-Neamţ, Timişoara, Alba Iulia, Brăila, Craiova, Călăraşi şi Bucureşti.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

44 Comentarii

Utilizator Adevărul
10.02.2013, 21:03:51

Comentariu considerat abuziv.

Liviu Zaharia
10.02.2013, 21:05:37

Nu avem nevoie de NOI regiuni cu mai multe capitale ! e SUFICIENT SA AVEM REGINILE ISTORICE CU CAPITALELE ISTORICE !

+3 (9 voturi)
salad fingers
10.02.2013, 21:18:45

wowwwww! mai multe capitale? genial! cate capitale e voie maxim? dar minim! e voie sa fie doua capitale din acelasi judet?!

+9 (13 voturi)
Filon Aurel
10.02.2013, 21:49:15

salad fingers:vad ca poti spune si cite ceva inteligent!Cam rar,dar se poate!

-6 (6 voturi)
Adrian Adrian
10.02.2013, 21:54:04

Normal, fiecare a contribuit la realizarea grupului infractional USL, asa ca fiecare merita o capitala. Cum sa pui capitala in Braila, cand fara Mazare nimic nu realizeau pe litoral.

+7 (7 voturi)

Vezi toate comentariile (44)

Modifică Setările