Alexandria

articolul anterior articolul urmator

VIDEO Planurile Primăriei Alexandria cu digul Vedea

0
5 Mar 2014 11:32:20
Autor: Elisabeth Bouleanu
Planurile edililor presupun amenajarea unei piste pentru biciclete
Planurile edililor presupun amenajarea unei piste pentru biciclete

Municipalitatea are planuri mari cu Parcul Pădurea Vedea şi cu digul de peste râu. Toate proiectele depind însă de bani europeni. Primăria vrea să acceseze fonduri europene pentru proiectul „Creerea zone ecourbanistice in Euroregiunea Dunarea de jos - modele de dezvoltare urbana durabila”.

Viitorul Alexandriei sună bine doar pe hârtie sau la nivel de proiecţii video. După ce în urmă cu câţiva ani, în prag de campanie electorală, municipalitatea flutura sub ochii alexăndrenilor un filmuleţ care arăta pasajul subteran din mijlocul oraşului, acum edilii au pregătit o nouă proiecţie video: digul Vedea aşa cum nimeni nu şi l-a imaginat şi cum probabil nici nu va fi văzut în realitate mulţi ani de acum înainte.
 
În cadrul proiectului “ Creerea zone ecourbanistice in Euroregiunea Dunarea de jos - modele de dezvoltare urbana durabila”, primăria vrea să  reabiliteze digul de protectie al râului Vedea. Lucrările prevăzute presupun supraîălţarea, consolidarea lăţirea şi amenajarea părţii superioare a  acestuia în vederea creării accesului mijloacelor auto de intervenţie.
Proiectul prevede amenajarea digului ca zona de promenada pentru locuitorii din oraş. Parcul Pădurea Vedea împreună cu Rîul Vedea vor creea o aşa numită "BANDĂ VERDE – ALBASTRĂ" a municipiului Alexandria
 
Edilii vor să transforme malurile într-o zona atractiva de promenanda  şi să creeze un traseu pietonal si pentru biciclete. Planurile edililor merg mai departe de atât. Se urmăreşte introducerea navigatiei de sport/agrement pe râul Vedea prin crearea unui ponton pentru vaporetto şi pentru barci private. În toată zona se vor face plantări de arbori şi va fi înlocuit mobilierului urban degradat şi crearea de noi spaţii verzi. Un termen al implementării proiectului nu se ştie, deocamdată.  Primul pas pe care îl vor face autorităţile va consta în depunerea proiectului privind accesarea de fonduri europene. De aici, până în momentul în care alexăndrenii se vor putea plimba cu vaporetto pe râul Vedea vor mai trece, probabil, câţiva ani. 
 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii