Arad

articolul anterior articolul urmator

UPDATE 10 elevi arădeni, internaţi cu simptome iritative, după ce în şcoală s-a făcut dezinsecţie şi deratizare

0
13 Jan 2020 20:00:58
Autor: News.ro
Foto ARHIVA
Foto ARHIVA

Mai mulţi elevi din clasele V-VIII de la Liceul Teoretic "Adam Muller Guttenbrun" din Arad au fost duşi, luni după-amiaza, la Spitalul Judeţean Arad, cu simptome iritative, după ce în unitatea şcolară s-a făcut dezinsecţie şi deratizare pe timpul vacanţei şcolare.

UPDATE:Potrivit ISU Arad, la ora 23.00, situaţia elevilor la UPU Arad este următoarea: 10 internaţi, 13 au refuzat internarea, 8 în curs de evaluare, iar un elev a părăsit spitalul fără a fi investigat pentru că nu prezenta simptome.

Cursurile vor fi suspendate, marţi, în corpurile de clădire de la Liceul Teoretic "Adam Muller Gutenbrun" din Arad afectate în urma acţiunii de deratizare şi dezinsecţie, urmând ca DSP să dispună măsuri de curăţenie şi să se facă verificări la firma care a făcut lucrarea şi la şcoală. Luni seară, zece elevi sunt internaţi la Spitalul Judeţean, 13 au refuzat internarea, opt sunt evaluaţi, iar un altul a plecat fără a fi investigat întrucât nu avea simptome.

Reprezentanţii ISU Arad au anunţat că, în urma şedinţei Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă, prefectul de Arad a dispus suspendarea cursurilor de la Liceul Teoretic „Adam Muller Gutenbrun”, în corpurile de clădire afectate pentru 14 ianuarie.
 
 
De asemenea, Direcţia de Sănătate Publică va dispune, marţi dimineaţă, măsurile pentru curăţenia spaţiilor şi se vor face verificări atât la firma care a executat lucrarea, cât şi la unitatea de învăţământ de către instituţiile abilitate.
 
Conform ISU Arad, probele aeriene nu au arătat nimic pe aparate, fiind însă prelevate şi probe de pe bănci şi diferite obiecte. Aceste probe trebuie verificate în laborator.
 
Echipajele CBRN fac verificări şi în pivniţa.
 
Purtătorul de cuvânt al ISU Arad, George Pleşca, declara pentru News.ro că un echipaj CBRN a făcut cercetarea la faţa locului, în cazul Liceului german ”Adam Muller Guttenbrunn”, unde pe perioada vacanţei elevilor s-a făcut deratizare şi dezinsecţie, în urma cărora mai mulţi copii au ajuns la spital.
 
Potrivit sursei citate, un alt echipaj CBRN de la Bihor a ajuns la Arad pentru a face o nouă cercetare, pentru ca rezultatele să fie verificate la două aparate.
 
" O sală de clasă s-a sigilat, în restul claselor s-a trecut la ventilare. Vrem să vedem care sunt diferenţele, ce indică aparatele, într-o sală de clasă aerisită şi în alta în care nu s-a aerisit”, declara George Pleşca.

19:00: Medicul epidemiolog Mihaela Câtu, din cadrul Direcţiei de Sănătate Publică Arad, a declarat pentru News.ro că toate sunt cazuri uşoare, copiii sunt în stare bună şi sunt trataţi la Spitalul Judeţean Arad.
 
"Până acum 14 copii au simptome iritative, cazuri uşoare, sunt la Spitalul Judeţean Arad. Toţi reclamă că s-a facut dezinsecţie şi deratizare în şcoală şi luni când s-au întors la cursuri, au spus că băncile erau lipicioase. Probabil au pus mâna pe bănci, apoi pe faţă şi aşa au apărut problemele", a declarat Mihaela Câtu.
 
Potrivit sursei citate, este vorba de elevi din clasele V - VIII.
 
DSP Arad a dispus o anchetă în acest caz.
 
"Ca urmare a evenimentului de la Liceul German, echipajul CBRN al ISU Arad s-a deplasat la locaţia respectivă pentru a executa cercetarea la faţa locului", au transmis reprezentanţii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Arad.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii