Arad

articolul anterior articolul urmator

Insultarea pe Facebook a unei instituţii şi pe angajaţii acesteia i-a adus unui arădean o amendă de 1.000 de lei

1
8 Dec 2021 02:32:55
Autor: Gabriel Niţulescu

Un bărbat din Arad a fost amendat marţi cu 1.000 de lei de jandarmi pentru injurii aduse pe o reţea de socializare.

Jandarmeria Arad s-a sesizat din oficiu marţi după-amiază cu privire la faptul că un bărbat a adus injurii şi expresii jignitoare, printr-un comentariu, la o postare făcută de o persoană juridică pe o reţea de socializare. Injuriile erau adresate atât autorului postării, cât şi subiecţilor prezentaţi în text.

Jandarmii au reuşit identificarea autorului comentariului şi s-au dus la domiciliul acestuia.

„Bărbatul nu s-a arătat prea surprins când s-a trezit cu jandarmii la uşă, bănuind care este motivul vizitei. Având în vedere cele constatate, persoana în cauză a fost sancţionată contravenţional cu amendă în valoare de 1.000 lei, pentru injurii şi expresii jignitoare adresate pe o reţea electronică de socializare, fiind de natură să lezeze demnitatea şi onoarea persoanelor la care a făcut referire”, a transmis Jandarmeria Arad.

Jandarmeria precizează că în conformitate cu o decizie formulată de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, reţelele de socializare reprezintă spaţiu public întrucât „prin natura lor reţelele de socializare sunt destinate accesului public/oricărui utilizator”.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

1 Comentariu

om bun
8.12.2021, 08:12:29

Stat comunist , aceste instituții si funcționari nu lezează demnitatea umană atunci cand ne tratează cu indiferenta si nu isi fac treaba pentru care sunt plătiți regeste?

+2 (2 voturi)
Modifică Setările