Arad

articolul anterior articolul urmator

Şcoala slovacilor din Nădlac va fi modernizată

0
26 Mar 2013 16:32:16
Autor: Untaru Claudia
Jumătate dintre elevii care învaţă la şcoala sunt slovaci
Jumătate dintre elevii care învaţă la şcoala sunt slovaci

Şcoala în care jumătate dintre elevi sunt slovaci va fi modernizată. Este vorba despre Grupul Şcolar „Josef Gregor Tajovsky” Nădlac.

Contractul de finanţare între Ministerul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice prin Agenţia pentru Dezvoltare Regională Vest în calitate de Organism Intermediar pentru Programul Operaţional Regional 2007-2013 şi Unitatea administrativ-teritorială a oraşului Nădlac în calitate de beneficiar a fost semnat.

Mai exact este vorba despre finanţarea proiectului de investiţii „Modernizare şi extindere corpuri de clădire, amenajare incintă şi dotarea cu echipamente a Grupului Şcolar «Josef Gregor Tajovsky» Nădlac” în valoare de 4.482.189,80 lei, din care valoarea eligibilă este de 2.975.560,53 lei. Finanţarea nerambursabilă este de 98 % din valoarea cheltuielilor eligibile respectiv de 2.916.049,31 lei.

Proiectul este finantat prin Regio – Programul Operaţional Regional.  Perioada de implementare a proiectului este de 18 luni de la semnarea contractului de finanţare.

„Proiectul vizează reabilitarea a două corpuri de clădire în care îşi desfăşoară activitatea elevii Grupului Şcolar J.G.Tajovsky, renovarea şcolii pentru diminuarea considerabilă a contribuţiei elevilor la fondul şcolii, ceea ce va contribui la creşterea accesului la educaţie a persoanelor dezavantajate, construcţia unei rampe de acces în incinta şcolii pentru persoanele cu dizabilităţi, cât şi a unui corp de clădire care va asigura accesul acestora la un grup sanitar special, achiziţia de echipamente TIC (dotarea laboratoarelor cu table inteligente interactive şi a laboratorului de informatică cu tot echipamentul necesar unei clase de 25 elevi)”, spune primarul oraşului Nădlac, Vasile Ciceac.

În şcoala respectivă jumătate dintre elevi sunt slovaci şi jumătate români. 
 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii

Modifică Setările