Arad

articolul anterior articolul urmator

Şomerii leneşi sunt taxaţi la buzunar şi nu mai primesc şomajul

0
14 Mar 2011 11:00:00
Autor: adevarul
Nici bursele locurilor de muncă nu aduc rezultatele aşteptate
Nici bursele locurilor de muncă nu aduc rezultatele aşteptate

Fără un loc de muncă şi fără să participe la cursurile de formare profesională, şomerii arădeni sunt puşi la zid de Agenţia Judeţeană de Ocupare a Forţei de Muncă, care refuză să mai dea bani pentru cei care „freacă menta”.

Sute de arădeni fără un loc de muncă profită de indemnizaţia de şomaj, dar fără a se mai recalifica profesional. Mulţi dintre aceştia au renunţat chiar să-şi mai caute un job. Aceştia sunt luaţi acum la ochi de AJOFM, care avertizează că „lenea” poate duce la sistarea ajutorului de şomaj.

„Şomerii nu vor mai primi indemnizaţie de şomaj dacă refuză un loc de muncă, indiferent de distanţa faţă de localitatea de domiciliu în care se află postul ofertat, sau nu participă la programe de formare profesională”, explică Mihaela Jude, inspector comunicare în cadrul AJOFM Arad.

Dacă până acum, şomerii încercau să evite pe cât de mult posibil participarea la cursurile de formare profesională, de data aceasta refuzul acestora trebuie să aibă o justificare viabilă. Agenţia de plasare a forţei de muncă a înregistrat cazuri în care şomerii solicitau medicilor de familie scutire de muncă.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii

Modifică Setările