Arad

articolul anterior articolul urmator

Aradul are un reprezentant în conducerea Organizaţiei de Tineret a PDL. Este vorba despre consilierul Glad Varga

0
21 Apr 2013 17:30:17
Autor: Untaru Claudia
Glad Varga este consilier municipal
Glad Varga este consilier municipal

Tinerii democrat liberali s-au reunit sâmbătă, la Convenţia Naţională Extraordinară a Organizaţiei de Tineret a PDL, pentru a-i alege o nouă structură de conducere.

Noul preşedinte ales de către tinerii democrat liberali este Sorin Moldovan, acesta fiind ales cu 485 de voturi pentru, 153 împotrivă, iar un vot a fost anulat. Noua structură de conducere este formată din preşedinte, prim-vicepreşedinte, secretar general, doi secretari generali adjuncţi, 17 vicepreşedinţi şi membrii CNREL.

Aradul are în noua structură un reprezentant, Glad Varga fiind ales vicepreşedinte pe relaţia cu societatea civilă. Varga a câştigat competiţia pentru această funcţie într-o competiţie cu alţi doi concurenţi, din Cluj şi, repectiv, Maramureş.

„Am ales să candidez în acest domeniu, al relaţiei cu societatea civilă, pentru că aici trebuie PDL, în special prin noul val de politicieni, să facă eforturi de a se apropia de oameni, de a le recâştiga încrederea, de a relua dialogul cu societatea civilă. În Arad am ajuns consilier municipal din partea societăţii civile, şi asta pentru că organizaţia a înţeles de la bun început că trebuie să se deschidă pentru oameni şi a creat o competiţie liberă reuşind să atragă spre partid oameni noi, care anterior n-au fost implicaţi politic. Cred că acelaşi model trebuie să îl adoptăm şi în organizaţia de tineret la nivel naţional, să ne deschidem spre societatea civilă, să aducem oamenii alături de noi”, a declarat Glad Varga.

Prezentă la lucrările Convenţiei, prim-vicepreşedintele PDL Andreea Paul le-a transmis tinerilor democrat-liberali că societatea românească traversează o „criză periculoasă”, cea a absenteismului tinerilor la vot, şi i-a chemat să-şi impună în politică propriul model, „modelul unei Românii altfel”.

Ea a mai spus  că, în PDL, tinerii trebuie să preia ştafeta şi a dat câteva exemple precum cel al primarului Aradului, Gheorghe Falcă.

„Voi sunteţi viitorul PDL. Astăzi, în vârful partidului sunt oameni care s-au ridicat din rândurile dumneavoastră, fie că e vorba de Liviu Negoiţă, de Adriean Videanu, de Gheorghe Falcă, de Alexandru Nazare, de Roberta Anastase sau de Petru Luhan. Ei sunt tinerii PDL care preiau ştafeta şi duc mai departe soarta acestui partid”, a susţinut Andreea Paul.

Mai puteţi citi: Sorin Moldovan, noul preşedinte al tinerilor democrat-liberali

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii

Modifică Setările