Arădenii fac probe de enduro pe străzile din cartierele Bujac şi Gai

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Locuitorii din aceste zone sunt nevoiţi să treacă la fiecare ploaie prin bălţile care ajung la glezne. Lucrările de introducere a reţelei de apă-canal sunt întârziate, însă, reprezentanţii primăriei se scuză şi dau vina pe vremea ploiasă.

Arădenii din cartierele de la periferie, acolo unde de doi ani de zile sunt deschise şantiere de introducere a apei şi canalizării sunt din nou în pragul disperării. O nouă toamnă îi găseşte cu şanţurile în faţa caselor şi se văd nevoiţi să poarte cizme de cauciuc pentru a putea ieşi din case. La majoritatea şantierelor se înregistrează deja întârzieri de jumătate de an. Ca de fiecare dată când plouă, locuitorii cartierului Bujac încep lupte grele cu apele care inundă străzi întregi sau le „invadează” curţile.

Mai au de aşteptat

„Nu se poate ieşi afară din casă când plouă. Am scos cu găleţile apa din beci pentru că riscam să îmi intre şi în casă. Să nu mai vorbesc de faptul că în fiecare duminică aprind lumânări în biserică să înceteze odată cu ploaia”, povesteşte Marcela Nagy, o pensionară de 67 de ani. Termenele iniţiale pentru finalizarea lucrărilor erau, în Gai, 25 octombrie 2010, iar în Bujac, 8 octombrie 2010, dar veştile proaste pentru locuitorii din cele două cartiere vin şi din partea administraţiei locale.

„Constructorul trebuia să-şi asume astfel de riscuri. Au fost zile în care era imposibil lucrul pe şantier. Tocmai de aceea s-a intervenit cu două motopompe în zona străzilor Dâmboviţei-Ghioceilor-Sânzienelor, pentru că acolo au fost probleme grave cu apa. De 12 ani nu au mai fost asemenea cantităţi de apă”, a declarat Răzvan Popa, directorul Direcţiei Tehnice din cadrul Primăriei Arad. Potrivit locuitorilor din cartierul Bujac, zilnic din programul minim de opt ore, muncitorii lucrează doar trei.

„Ne-am săturat până peste cap să stăm îngropaţi în moloz şi în praf când e soare, şi să fim în apă până la genunchi şi în mocirlă când plouă. Lunar cheltui câte 40 de lei pe gumari”, şi-a vărsat of-ul Marin Horea, unul dintre locuitori. Oamenii mai spun că în marea majoritate a timpului, muncitorii angajaţi nu fac altceva decât să consume băuturi alcoolice.


Aş vrea să citesc despre cartierelor inundate după fiecare ploaie. În Bujac este prăpăd.
Cornelia Hoza, 43 de ani, casnică

image
Arad



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite