Arad

articolul anterior articolul urmator

Asociația “In Memoriam-1956” a ridicat o placă în memoria lui Lukács István

0
23 Mar 2010 07:52:39
Autor: adevarul
Placa a fost inaugurată ieri
Placa a fost inaugurată ieri

Lukács István şi cazul său este cunoscut în comunitatea maghiară din Pecica prin faptul că a fost unul dintre sutele de persoanele executate cu peste 50 de ani în urmă pentru „uneltire contra orânduirii socialiste din R.P.R.”.

Pecicanul alături de peste 200 de persoane, români şi maghiari a aderat la ideile Revoluţiei anticomuniste din 1956 petrecute în Ungaria, fiind judecat în perioada aprilie-mai 1958 la Timişoara şi executat alături de alte nouă persoane.

Asociaţia „In Memoriam – 1956” din Arad a reușit realizarea o placă comemorativă amplasată pe fosta casă a lui Lukács. Dezvelirea festivă a avut loc ieri în prezenţa reprezentanţilor familiei, a administraţiei locale, a conducerii asociaţiei și a vecinilor.

„Conducerea oraşului a sprijinit dintotdeauna iniţiativele de acest gen, pentru că este important ca o comunitate să îşi cinstească şi respecte înaintaşii. Deoarece locul de odihnă al lui Lukács István nu este cunoscut nici până acum, de astăzi, fosta lui casă îi va purta memoria în oraşul său natal, la Pecica” a declarat primarul Petru Antal.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii

Modifică Setările