Arad

articolul anterior articolul urmator

Atenţie, arădeni, vă riscaţi viaţa pe podul Traian spre Aradul Nou!

0
13 Jul 2010 08:24:53
Autor: adevarul

Bicicliştii din Aradul Nou au pus stăpânire pe singurul trotuar rămas funcţionabil în plin şantier. Deşi Podul Traian a fost închis în urmă cu două săptămâni pentru reabilitare, arădenii continuă să circule pe partea pietonală, printre utilaje şi muncitori.

Deşi reprezentanţii Primăriei spun că nu există niciun risc pentru arădenii care zilnic circulă pe singurul trotuar accesibil de pe Podul Traian, locuitorii cartierului Aradul Nou sunt de altă părere.


„Din moment ce ni se permite să circulăm pe pod, bineînţeles că o facem deşi, în ceea ce mă priveşte, consider că e cam riscant având în vedere că se lucrează intens, iar acum că se sparge asfaltul podul vibrează. Mai mult de atât, e o corvoadă prea mare pentru cei care fac zilnic drumul Aradul Nou-Centru şi înapoi să folosim autobuzele, pentru că pierdem prea mult timp în aşteptarea lor”, spune Flavius Sava, un locuitor din Aradul Nou.


Cine e de vină


Pe arădenii curajoşi care traversează podul fie pe bicicletă, fie pe motocicletă, haosul generat de şantierpare să nu-i alarmeze. Reprezentanţii Primăriei Arad pun în cârca constructorului întreaga responsabilitate. „Au fost purtate discuţii cu constructorul în această privinţă, care a permis să fie folosit trotuarul respectiv. Toate riscurile sunt asumate de constructor. Oricum, la un moment dat circulaţia va fi oprită şi pe trotuarul cu pricina”, a declarat Răzvan Popa, directorul tehnic din cadrul Primăriei Arad. Inspectorii în construcţii au vizitat de mai multe ori şantierul, fără a găsi nereguli.
„În mod normal la astfel de lucrări zona de trecere pentru pietoni trebuie bine delimitată de zona de şantier. Cel mai probabil caietul de sarcini permite constructorului accesul pietonilor pe pod”, a declarat Leonid Gheorghiţă, director Inspecţia în Construcţii Arad.


Un nou pod de pontoane


Firma care se ocupă de lucrări promite un pod de pontoane care să facă legătura între centru şi Aradul Nou. „Am încercat să reducem stresul cauzat de şantier. Aşteptăm să mai scadă nivelul Mureşului pentru construcţia unui pod de pontoane în amonte”, a spus Gheorghe Maxinan, acţionar Tehnodomus.   


Toate riscurile sunt asumate de constructor. Circulaţia va fi oprită şi pe trotuarul cu pricina
Răzvan Popa, director tehnic Primăria Arad

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii