Arad

articolul anterior articolul urmator

Campus şcolar în valoare de aproape opt milioane de euro, în Nădlac

0
27 Oct 2014 16:15:32
Autor: Bogdan Iancu
Cei care au luat parte la semnarea contractului
Cei care au luat parte la semnarea contractului

Grupul Şcolar „J. G. Tajovsky” din oraşul arădean Nădlac va avea un campus şcolar în valoare de aproape opt milioane de euro, realizat cu fonduri nerambursabile prin Programul Operaţional Regional – Regio.

Semnarea contractului de finanţare pentru realizarea acestui campus a avut loc, luni, în sala de şedinţe a Consiliului Judeţean Arad, peste 1.000 de elevi urmând a beneficia de infrastructura nou creată în cadrul Grupului Şcolar „J. G. Tajovsky” din Nădlac.

La eveniment au luat parte Nicolae Ioţcu – preşedintele Consiliului Judeţean Arad, Vasile Ciceac – primarul oraşului Nădlac şi reprezentantul beneficiarului de finanţare nerambursabilă Sorin Maxim – directorul general al Agenţiei pentru Dezvoltare Regională Vest.

Proiectul „Campus Şcolar – Grup Şcolar «J. G. Tajovsky»” beneficiază de finanţare nerambursabilă acordată în cadrul axei prioritare 3 „Îmbunătăţirea infrastructurii sociale” şi a domeniului major de intervenţie 3.4 „Reabilitarea, modernizarea, dezvoltarea şi echiparea infrastructurii educaţionale preuniversitare, universitare şi a infrastructurii pentru formare profesională continuă” al Regio-Programul Operaţional Regional (Regio-POR).

Proiectul, al cărui beneficiar este oraşul Nădlac, va fi implementat pe parcursul unei perioade de implementare de 14 luni. În cadrul acestuia urmând a se realiza un campus şcolar preuniversitar pentru învăţământul profesional şi tehnic, cu o suprafaţă desfăşurată totală de 15.910,19 metri pătraţi. Campusul va cuprinde două corpuri de şcoală cu câte 24 de clase fiecare, 1 cămin–internat cu o capacitate de 300 de locuri, o cantină, 15 garsoniere destinate cadrelor didactice, un spaţiu multifuncţional destinat organizării de ateliere de lucru, concursuri, activităţi de lectură şi vizionării de filme documentare, patru ateliere şcolare, o sală de sport şi o bază sportivă.

Valoarea totală a proiectului este de peste 7.700.000 de euro, din care finanţarea nerambursabilă este de aproximativ 6.163.245,47 de euro.

 

Vă mai recomandăm: VIDEO Banii de proiectare pentru viitorul campus şcolar din Focşani provoacă spirite încinse în consiliul local

Primarul Decebal Bacinschi nu renunţă la Campusul Şcolar
 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii

Modifică Setările