Arad

articolul anterior articolul urmator

Caz revoltător în Arad: un stâlp al reţelei de telecomunicaţii, căzut peste casa unei bătrâne, nu a fost ridicat de acolo nici după o săptămână de la incident

0
2 Oct 2020 11:19:03
Autor: Costel Crangan
Stâlpul atârnă de streaşina casei bătrânei FOTO Facebook Ilie Stoica
Stâlpul atârnă de streaşina casei bătrânei FOTO Facebook Ilie Stoica

Se întâmplă în satul arădean Măderat (Pâncota). Localnicii ameninţă cu un protest public după ce compania care deţine stâlpul şi reţeaua a comunicat că va rezolva situaţia abia într-un termen de 30 de zile.

Caz revoltător în judeţul Arad. Un stâlp de telecomunicaţii a căzut pe casa unei femei de 80 de ani, din satul Măderat, în urmă cu aproximativ o săptămână, iar de atunci nu a fost ridicat de firma care îl are în proprietate şi care a răspuns, în urma unor reclamaţii, că situaţia va fi rezolvată în termen de 30 de zile.

Răspunsul firmei a stârnit nemulţumirea locuitorilor, care ameninţă cu un protest public. Primarul oraşului Pâncota (de care aparţine satul Măderat), Dan Pocrişer, a declarat vineri, pentru AGERPRES, că stâlpul  din lemn s-a prăbuşit din cauză că era putrezit la bază şi a rămas rezemat de casa bătrânei la nivelul acoperişului. Acesta a precizat că există riscul iminent ca acesta să cadă pe trotuar.

„Cu toate că vecinii femeii au făcut de câteva zile sesizări la operatorul de telecomunicaţii care deţine stâlpul, li s-a răspuns că există un termen de 30 de zile pentru rezolvarea reclamaţiei. Oamenii au venit să se plângă şi la primărie, astfel că am sesizat şi noi operatorul. Nu cred că este normal să acorzi un termen de o lună pentru un astfel de caz, care este o urgenţă. Acel stâlp poate cădea şi poate provoca alte pagube sau chiar rănirea unei persoane", a declarat primarul.

În acelaşi timp, locuitorii de pe strada respectivă spun că le este frică să mai folosească trotuarul sau să îşi lase copiii pe stradă, pentru a nu se întâmpla un accident. „Stâlpul se mai sprijină doar pe jgheabul de tablă de la acoperiş, care se poate rupe în orice moment. Este inacceptabil să laşi aşa o bătrână, cu stâlpul căzut pe casă, şi să pui în pericol siguranţa celorlalţi!", a spus o localnică.

În urma nemulţumirilor exprimate de săteni, primarul analizează posibilitatea de a sancţiona contravenţional firma care deţine stâlpul. Legislaţia în vigoare obligă proprietarii de reţele şi instalaţii aflate în zonă publică să intervină de îndată în cazul în care la acestea se produc avarii care pot pune în pericol viaţa sau integritatea fizică a trecătorilor.

Vă recomandăm să citiţi şi:

VIDEO Panică într-un sat din Buzău, din cauza unui stâlp care a ars ca o torţă

Incendierea stâlpilor de telefonie 5G: cum se explică teoriile conspiraţiei care sfidează orice logică

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii

Modifică Setările