Arad

articolul anterior articolul urmator

Cei mai buni pompieri din judeţul Arad şi din Ungaria s-au întrecut la Olari, judeţul Arad

0
12 Sep 2010 09:43:53
Autor: adevarul

Paradă a formaţiilor de pompieri, demonstraţii ale acestora şi concursuri între pompierii angajaţi şi formaţiile civile în comuna Olari din judeţul Arad. Cupa 13 septembrie a adunat sute de curioşi dar şi colegi din Ungaria.

Primăria comunei Olari, în colaborare cu Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Vasile Goldiş” al Judeţului Arad, a organizat „Cupa 13 Septembrie” cu ocazia aniversării a 162 de ani de la Bătălia din Dealul Spirii, moment de referinţă atât pentru pompierii militari, cât şi pentru pompierii civili. Totodată, comunitatea locală a sărbătorit 100 de ani de la înfiinţarea primei formaţiuni civile de pompieri din localitate.

”Evenimentul a avut loc în prezenţa pompierilor voluntari din Batanya (Ungaria). De asemenea, serviciile voluntare din Vinga, Pecica, Şimand, Zădăreni, Zăbrani, Şagu, Sântana şi Pâncota au răspuns invitaţiei primarului din Olari”, a declarat Sorina Ambruş, purtător de cuvânt al ISU Arad.

Manifestările au fost deschise de o defilare a celor opt servicii voluntare prin faţa oficialităţilor prezente la eveniment. „Apreciem iniţiativa Primăriei Olari de a găzdui în acest an „Cupa 13 septembrie”, o manifestare devenită deja tradiţie în preajma Zilei Pompierilor din România. Mulţumim serviciilor voluntare care au răspuns invitaţiei şi ne bucurăm să vedem o tot mai mare preocupare în acest domeniu, atât de util comunităţilor locale”, a susţinut col. Ioan Bogdănescu, comandant ISU Arad .

Serviciile voluntare şi-a demonstrat priceperea în cadrul unui concurs câştigat de către Serviciul Voluntar al comunei Şagu – participant în mai multe rânduri la faza naţională. Pe următoarele două locuri s-au clasat Pecica, respectiv Zădăreni. Câştigătorii au fost recompensaţi cu diplome şi cupe, iar ceilalţi participanţi au primit diplome de participare şi plachete aniversare.

În virtutea tradiţiei care s-a păstrat de-a lungul timpului în judeţul Arad, copiii din cadrul cercului „Prietenii Pompierilor” Vinga au prezentat un exerciţiu demonstrativ, arătându-le celor prezenţi că voluntariatul în situaţii de urgenţă se transmite din generație în generație. În încheiere, SVSU Olari, în calitate de gazde şi lotul sportiv al ISU Arad şi-au demonstrat îndemânarea executând, la rândul lor, o desfăşurare pentru intervenţie, spre încântarea numeroşilor spectatori.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii

Modifică Setările