Arad

articolul anterior articolul urmator

Cerc lărgit de suspecţi în cazul jafului armat de la agenţia Raiffeisen

0
15 May 2010 13:01:35
Autor: adevarul

Agenţia Raiffeisen din cartierul Aurel Vlaicu a fost prejudiciată cu aproximativ 15.000 de lei. Casieriţa care a apăsat butonul de panică spune că în momentul jafului în agenţia din cartierul Aurel Vlaicu se afla şi un client.

O agenţie Raiffeisen din cartierul Aurel Vlaicu a fost ieri după-amiază prădată de doi bărbaţi de aproximativ 30 de ani. Hoţii au reuşit să plece din bancă cu 15.000 de lei, nu înainte de a le ameninţa pe cele două angajate care se aflau în acel moment în agenţie. Poliţiştii criminalişti spun că au organizat filtre în toate zonele din oraş şi îi caută şi la această oră pe suspecţi.

S-au făcut nevăzuţi

„Avem un cerc de suspecţi, dar nu vrem să dezvăluim deocamdată mai  multe amănunte. Hoţii aveau feţele acoperite şi mănuşi chirurgicale pe mâini. Camerele video din incinta agenţiei au înregistrat totul”, a declarat Camelia Tuduce purtător de cuvânt în cadrul Inspectoratului Judeţean de Poliţie Arad.

După primele investigaţii, anchetatorii au găsit la tomberoanele de gunoi din spatele agenţiei două şepci de blugi, pe care, potrivit martorilor, hoţii le-ar fi purtat în momentul jafului. O altă martoră care s-a aflat în acel moment pe Calea Aurel Vlaicu spune că a văzut cum bărbaţii au ieşit fugind din bancă după care s-au urcat într-o maşină de culoare închisă.

UPDATE: Cei doi hoți înarmați au furat toate încasările de astăzi ale agenției Raiffeisen Bank din Arad

Anchetatorii au audiat întreg colectivul băncii, dar şi pe clientul care se afla în agenţie în momentul producerii jafului. „Hoţii au ameninţat casieriţa cu pistolul dar nu au declanşat focul. E bine că nimeni nu a fost rănit, iar cele două angajate aflate în acel moment în bancă nu au intrat în panică”, a continuat Camelia Tuduce.  În ultimele luni, pe raza municipiului Arad au avut loc mai multe spargeri, lucru care îi sperie până şi pe anchetatorii criminalişti.

Fenomenul a luat amploare odată cu venirea crizei, iar majoritatea hoţilor fac parte din clase sociale defavorizate. „Numărul jafurilor va creşte în următoarea perioadă din cauza disperării persoanelor fără un loc de muncă. Înglodaţi în datorii, vor face tot posibilul să facă rost de bani”, e de părere Florin Raţiu, psiholog criminalist.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii

Modifică Setările