Arad

articolul anterior articolul urmator

VIDEO A fost semnat contractul pentru modernizarea stadionului UTA. Valoarea investiţiei este de peste 32 de milioane lei

0
20 Dec 2013 15:01:52
Autor: Untaru Claudia
Reprezentanţii Primăriei împreună cu constructorul
Reprezentanţii Primăriei împreună cu constructorul

Autorităţile arădene au semnat cu firma Tehnodomus contractul de lucrări pentru modernizarea Stadionului Municipal „Francisc Neumann” (UTA).

Tehnodomus a câştigat licitaţia publică de lucrări cu o ofertă în valoare de 32 733 275, 15 lei  (TVA inclus). Lucrările de construcţii vor dura 36 de luni şi după finalizare arena ultramodernă va avea 12 584 de locuri. 

„Este o promisiune care am făcut-o arădenilor şi o îndeplinim: vom avea un stadion la cele mai ridicate standarde. Municipalitatea a demonstrat că inveşteşte în infrastructura sportivă” a declarat primarul Gheorghe Falcă.

La rândul lui reprezentantul firmei Tehnodomus, Gheorghe Maxinan, a declarat că se doreşte ca lucrările la stadion să se finalizeze într-o perioadă mai scurtă decât ceea care este convenită.

„Pentru noi această lucrare este o provocare. Vrem ca stadionul să fie o mândrie atât pentru noi, cât şi pentru comunitate”, a afirmat Gheorghe Maxinan. Acest stadion se va realiza pe acelaşi amplasament.

„Vom păstra o zonă din actualul stadion unde vom introduce istoria atât a fotbalului arădean, cât şi a stadionului realizat de baronul Neumann. Imediat după semnarea contractului se va trece la organizarea de şantier, lucrările propriu-zise urmând să fie vizibile în primăvară. Se va merge pe o demolare pe etape, astfel încât activitatea să nu fie, pe cât posibil, afectată. Pentru a ne lua măsuri de siguranţă, vom solicita omologarea terenului Motorul din Aradul Nou pentru jocuri de Liga II, care va fi îmbunătăţit cu materialele care pot fi refolosite din actuala arenă UTA. Noul stadion nu va mai avea pistă de atletism, astfel că acustica va fi una specială, dat fiind faptul că tribunele vor fi foarte aproape de dreptunghiul verde”, a mai declarat Gheorghe Falcă.

Tribuna oficială şi tribuna 1 vor avea 2.798 locuri. Tribuna 2 va avea 3.982 locuri, peluza nord: 2.902 locuri, iar peluza sud: 2.902 locuri (suprafaţă utilă 510,49 mp).

Conform documentaţiei proiectului, tribunele vor fi acoperite integral, vor exista 15 puncte de acces în stadion, iar sub peluza din sud va exista un mini-hotel, destinat cazării pe termen scurt a echipei oaspete şi a personalului auxiliar. În zona stadionului va fi amenajată o parcare cu 300 de locuri pentru autoturisme şi 20 pentru autocare.

Vă mai recomandăm: VIDEO UTA îşi face stadion de cinci stele, care va rivaliza cu „Ilie Oană“ din Ploieşti

VIDEO Stadionul UTA se va transforma într-o arenă ultramodernă

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii

Modifică Setările