Cozile de cireşe şi vişine, antibioticele  perfecte ale naturii. Vindecă rinichii, gastritele şi „omoară“ crizele de tuse

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ceaiul din cozi de vişine, dar şi de cireşe tratează anumite afecţiuni, de aceea este bine ca ele să nu fie aruncate, ci uscate şi păstrate. Medicul nutriţionist arădean Dan Merişca ne spune pentru ce afecţiuni sunt bune şi cum se păstrează.

Codiţele de vişine sunt considerate medicamentele diuretice ideale dacă se folosesc sub formă de infuzie. Conţin potasiu, derivaţi flavonici şi titan (sunt singurele cu acest continut-indispensabil în afecţiunile renale).
 

Nutriţionistul arădean Dan Merişca spune că titanul din compoziţie are proprietăţi astringente - remediu ideal în afecţiunile gastrice, precum diareea, mai ales pentru copii-inclusiv sugari.

„Vlăstarele tinere conţin atât în scoarţă cât şi în conţinutul lemnos cel mai natural conservant folosit de grecii antici în conservarea alimentelor, în prezent gospodarii îl folosesc la conservarea naturală a murăturilor”, spune Dan Merişca.

Ceaiul se prepară din o mână de codiţe de vişine fierte în 250 ml de apă. Se beau 2-3 căni din acest ceai pe zi.

Cireşul

Codiţele de cireş au fost numite antibioticul japonez-folosit de toate dinastiile lipone. Este cel mai eficient tratament antibacterian în infecţiile urinare.

„Ele conţin potasiu şi flavonoide, în concentraţie ridicată în litiaza renală (pietre la rinichi) este cel mai eficient tratament naturist fără efecte colaterale. Este foarte important momentul recoltării dar şi depozitarea. Întotdeauna se recoltează la maturitate (când se consumă cireşele) şi se usuca la umbră, niciodată la soare pentru a nu îşi pierde din calităţi.

Se depozitează doar în saci de pânză într-un loc uscat şi răcoros. Infuzia cu cozi de cireşe este un remediu bun şi în afecţiunile cardiovasculare ca insufienţă cardiacă, hipertensiune arterială, edeme, afecţiuni metabolice precum obezitatea, guta, uremia-favorizând eliminarea acidului uric-estrem de toxic. Are efecte benefice în tuse, dureri de stomac”, spune Dan Merişca. Împreună cu ceaiul de tei este cel mai eficient remediu antistres.

Infuzie din cozi de cireşe

Se prepară dintr-o lingură cu plantă adăugată la 250 ml de apă clocotită, se menţine timp de 20 minute la temperatura camerei, apoi se strecoară şi se bea pe stomacul gol. Se administrează 3 căni cu infuzie pe zi, cu 30 minute înainte de mese.

Vă mai recomandăm: 

Cum luptăm împotriva asteniei de primăvară fără pastile. Cinci ceaiuri din plante care ne redau energia

Leacuri care nu dau greş. Cele mai bune ceaiuri pentru digestie: plante care „spală“ grăsimile şi ne scapă de greaţă

Arad



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite