Arad

articolul anterior articolul urmator

Cum arată prima casă vândută în bani virtuali Mcoin. Vânzătorul a încasat suma într-un folder din computerul său

5
19 Mar 2015 19:29:09
Autor: Bogdan Iancu
Casa se află în Cartierul Verde
Casa se află în Cartierul Verde

Familia Roman a cumpărat o casă într-un cartier din judeţul Arad unde mai avea alte două imobile, cu gândul de a o păstra. Însă cu timpul s-au gândit să o vândă, însă cum nu au primit în euro suma cerută, tranzacţia s-a realizat în bani virtuali Mcoin.

Familia Roman a stat în casa din Cartierul Verde câteva luni. Casa vândută are 90 de metri pătraţi (două camere, mai exact living, bucătarie deschisă, un dormitor şi o baie) are grădină, dar şi parcare. Este utialtă şi mobilată. „Am cumpărat casa anul trecut cu 40.000 de euro, am investit în ea, iar când am decis să o vindem am cerut 54.000 de euro. Noi avem unde să stăm, mai ales că suntem mult plecaţi din ţară. Am vândut-o însă unui tânăr de 25 de ani din Satu Mare, care de câţiva ani locuieşte în Arad cu 55.000 de Mcoin.

Este vorba despre prima tranzacţie imobiliară efectuată exclusiv cu bani virtuali Mcoin. Această nouă monedă a fost lansată la sfârşitul anului trecut.

Tranzacţia s-a făcut în faţa unui notar, care a girat legalitatea achiziţiei şi care a înregistrat scriptic vânzarea imobilului pe bani virtuali.

Fostul proprietar a încasat banii virtuali în urma unei operaţiuni pe internet foarte rapidă, iar suma este păstrată într-un folder, pe propriul laptop. Astăzi, această sumă ar putea fi transformată în aproximativ 20.000 de euro, însă posesorul speră că valoarea Mcoin va creşte.

Fostul propietar, Gelu Roman a spus că are încredere că această monedă va deveni tot mai valoroasă.  „Tranzacţia îmi va aduce, în cele din urmă, o sumă echivalentă cu câteva sute de mii de euro”, a declarat Gelu Roman.

La rândul lui, tânărul care a cumpărat casa, Matei Danci a declarat: „Este prima tranzacţie la nivel global, deci şi pentru mine. Tranzacţia a fost online, ca un schimb între portofele virtuale şi nu a implicat vreun comision. În momentul de faţă mai există un casino online unde se pot cheltui aceşti bani, dar moneda va fi lansată în acest an în Asia şi alte zone ale globului, moment în care valoarea ei va creşte”.

Tranzacţia este unică pentru că, până acum, nimeni nu a mai vândut un imobil pentru monede virtuale Mcoin, decât încasând şi bani reali, pe lângă o sumă în monedă virtuală, reducând riscul unei pierderi materiale importante.

Numite şi criptovalute, monedele digitale au fost concepute să funcţioneze independent, fără să fie influenţate de o politică monetară anume. Din motive de siguranţă, o tranzacţie cu o astfel de valută are trei jucători: cel care oferă banii digitali, cel care îi încasează şi - între cei doi-  un computer, care verifică tranzacţia. Cel care îşi pune calculatorul la dispoziţie pentru verificarea tranzacţiei este la rândul său răsplătit cu monede digitale proaspăt generate.

Vă mai recomandăm: Premieră mondială la Arad: o casă a fost vândută în moneda virtuală Mcoin

Gata cu genţile de bani! Plăţile şi încasările în numerar vor fi limitate. Care sunt noile plafoane şi ce tranzacţii cash se vor mai putea face

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

5 Comentarii

Dan David
20.03.2015, 01:23:55

Fiti atenti cu moneda asta. E ceva care circula doar prin zona, iar articolul e posibil sa fie doar reclama. Adica tranzactie facuta de ochii lumii ca sa faca cunoscuta moneda. Pare o escrocherie. Uite ce am gasit in 5 minute de cautare pe net: "It is scam/Ponzi scheme. It is not launched yet. The mcoin does not exist. etc It is presented now in Romania by people who presented other Ponzi schemes. You targeted Romania and Bulgaria because people are very poor and have the wish to go rich overt the night." "So, people from Romania don't trust Mcoin Byxpress because it's another piramidal game like Sitetalk, Caritas, FNI and Delphin International." Sursa: https://bitcointalk.org/index.php?topic=875800.0

+2 (2 voturi)
Dan David
20.03.2015, 03:04:11

Am mai gasit si asta: "Pentru ca bitcoin are o foarte mare popularitate niste baieti destepti s-au gandit sa faca o moneda falsa numita mcoin si sa profite de pe urma celora care vor sa se imbogateasca peste noapte. Mcoin a fost prezentat la Arad (Arad e orasul unde s-au nascut ori au fost promovate multe jocuri piramidale gen Sitetalk ori Delphin International) de profesori universitari precum Daniel Manate. Pot dovedi ca mcoin e o schema Ponzi, adica un joc piramidal, prin faptul ca: -se fac seminarii in care ti se recomanda sa investesti mii de euro asa incat sa scoti cat mai multi bani -ti se recomanda sa scoti bani de la banca (peste 10000 de euro). Ti se spune ca sunt baieti care au scos 10000 de euro de la banca si in prima saptamana au facut foarte mult. -nu te poti inscrie in sistem, ci esti inscris in sistem de un prieten ori ruda doar dupa ce platesti o taxa destul de mare -firma e una localizata in paradisul fiscal numit Gibraltar -mcoin nu exista -nu exista cod sursa pentru mcoin cum exista pentru celelalte monede virtuale -hardware-ul de minat nu exista -au tintit doar Romania si vor sa tinteasca Bulgaria. Cei cu jocuri piramidale tintesc doar tarile sarace." De aici: http://www.tpu.ro/afaceri-financiar/mcoin-byxpress-un-nou-joc-piramidal-unde-reclam-aceasta-inselatorie-pentru-ca-bitcoin-are-o-foarte-mare-popularitate/

+1 (1 vot)
Dan Minciu
28.10.2015, 13:38:31

cei doi, vanzatorul si cumparatorul, sunt promotori ByXpress deci....... just "goole-it" Gelu Roman MANAGER DEZVOLTARE la BYXPRESS Matei Danci MANAGER DEZVOLTARE la BYXPRESS so... is SCAM !

Utilizator Adevărul
20.03.2015, 09:32:44

Comentariu considerat abuziv.

alex i
20.03.2015, 09:35:10

Pentru vila in zona centrala a Bucurestiului ofer si o sticla de vin (care de altfel o sa devina foarte valoroasa cu trecerea timpului).

Modifică Setările