Cum facem friptura de vită. Timpul optim de preparare

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Friptura de vită este o delicatesă culinară pe care o putem prepara cu uşurinţă şi acasă. Sunt mai multe feluri de a o găti, în funcţie de preferinţele fiecăruia. Bucătarul arădean Raul Vidican ne dezvăluie o reţetă personalizată.

Bucătarul Raul Vidican spune că, pentru a prepara mediu friptura de vită, aceasta trebuie prăjită timp de cinci minute pe fiecare parte.

 „În mod normal, pentru a avea o friptură prăjită mediu este nevoie ca bucata de carne să fie prăjită timp de cinci minute pe fiecare parte. Dacă dorim să iasă mai crudă, în sâge o lăsăm mai puţin, iar dacă dorim să fie mai pătrunsă, mai bine făcută, o lăsăm mai mult. Pentru a nu da greş niciodată cu vita avem nevoie de un termometru pentru gătit. Când vita ajunge la 55 de grade merge înspre mediu”, spune Raul Vidican.

Acesta prezintă şi o reţeză de friptură de vită cu ciuperci. Pentru acest preparat de patru porţii avem nevoie de: carne de vită 800 de grame,  sare 30 de grame, piper 30 de grame, unt 100 de grame, ciuperci 500 de grame, vin alb 100 de mililitri, o ceapă, 30 de mililitri de ulei şi doi căţei de usturoi.

“Tăiem ciupercile, după care într-o tigaie, în puţin ulei, le călim. Punem puţină sare şi piper şi adăugăm vinul. Lăsăm să se reducă alcoolul şi adăugăm puţin unt. Pentru steak trebuie să încălzim foarte bine tigaia unde punem carnea pe o parte şi o lăsăm cam cât dorim de bine făcută,în funcţie de preferinţe. În timp ce se prăjeşte adăugăm puţin unt şi usturoiul, iar cu o lingură punem din untul topit peste friptură. Lăsăm cam cinci minute să se odihnească carnea, pentru a-şi păstra toate aromele înăuntru şi servim cu un pahar de vin lângă”, explică Raul Vidican modul de preparare.

Carnea de vită este o sursă bună de minerale: conţine iod, magneziu, zinc, cobalt, seleniu, nichel, crom, molibden, fluor, vanadiu.

Vă mai recomandăm:

Cum să prepari cea mai bună dulceaţă de căpşuni: ingredientele secrete ale unei reţete simple

Cum să pregăteşti clătite pufoase şi gustoase din două ingrediente naturale

Arad



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite