Arad

articolul anterior articolul urmator

Cum se vede „mersul trenurilor” hi-tech. S-a închis biroul de informaţii.

0
2 Aug 2011 08:20:39
Autor: adevarul
Gheorghe Luca se uită în zadar pe panoul cu afişaj electronic
Gheorghe Luca se uită în zadar pe panoul cu afişaj electronic

Biroul de informaţii CFR Arad a fost înlocuit cu un panou cu afişaj electronic. Printre schimbările de la gara din Arad se numără şi închiderea sălii de bagaje. Călătorii, mai ales cei în vârstă, sunt nemulţumiţi de măsuri.

Derutaţi, întrebând în stânga şi-n dreapta despre trenul în care trebuie să se urce – aşa arătau ieri sute de călători care se plimbau prin gara din Arad. Nici nu e de mirare – femeia cu voce metalică şi parcă mereu obosită de la biroul de informaţii lipsea, iar biroul era închis.

Ajutor tot de la oameni

Şefii de la CFR s-au gândit să „binecuvânteze” gara cu un panou ca în filmele americane, plin de luminiţe verzui care îţi spune ce tren vine, care pleacă şi cam tot ce trebuie să ştii dacă pleci undeva cu trenul sau dacă aştepţi pe cineva. Sună bine, dar se vede prost. Cel puţin de asta s-au plâns arădenii (mai toţi trecuţi de vârsta „ochiului de vultur”) care se perindau sfioşi pe lângă invenţia cu neoane. Zenovia Lascu, care are 62 de ani şi locuieşte în Grăniceri, se învârtea prin sala mare a gării, unde înainte era biroul de informaţii şi nu ştia unde să întrebe despre un tren ce venea de la Timişoara.

„Am văzut că nu mai este birou de informaţii. Eu nu văd la panou să citesc şi nu ştiu unde să mă interesez. Este o singură casă de bilete deschisă”, s-a plâns Zenovia Lascu. Nedumerit şi cu bagajele după el era în gară şi Gheorghe Luca. „Noroc că mi-a spus un domn care se afla în gară unde să mă uit pe panou. Văd că trenul meu este afişat şi pleacă în 20 de minute. Nu ştiam unde să mă interesez”, a spus Gheorghe Luca.

Printre călători se afla şi un angajat de la CFR care a spus că lumea trebuie să fie atentă că se anunţă în momentul în care vine trenul. „Nu mai avem birou de informaţii, dar mai dăm noi detalii despre plecarea sau sosirea trenurilor. Au fost reduceri de personal”, a explicat bărbatul care a dorit să-şi păstreze anonimatul.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii

Modifică Setările