Arad

articolul anterior articolul urmator

Cum a ajuns un tânăr zugrav un cunoscut muzician. Acum formează un cuplu cu o cântăreaţă din Belarus

0
16 Nov 2017 13:23:04
Autor: Untaru Claudia
Daniel şi Natallia FOTO Claudia Untaru
Daniel şi Natallia FOTO Claudia Untaru

A fost pantofar, zugrav dar în tot acest timp a avut o pasiune pentru muzică. De mic cânta la chitară, iar în timp ce zugrăvea şi-a dat seama că are şi voce. Este vorba despre Daniel Szabo, cunoscut în Vest mai ales de când s-a înfiinţat formaţia Daniel`s Band.

De curând acesta a întâlnit-o pe rusoaica Natallia Alexandrova şi împreună cântă de câteva ori pe săptămână la un restaurant din Arad. Natallia a ajuns în România în urma căsătoriei cu un arădean. Ea este din Belarus şi cânta prin diferite ţări, la resturante, chiar şi în Dubai. Când a venit în Arad a fost nevoită să renunţe la muzică. A rămas apoi însărcinată, iar după doi ani de stat cu copilul acasă, a fost nevoită să se angajeze la mall, însă mereu a rămas cu o nostalgie pentru cântat.

Norocul ei a fost că printr-o cunoştinţă comună, Daniel Szabo a aflat de ea şi a invitat-o la el la studio.

„Cu Natallia am început să cânt anul trecut prin iunie. Ne-am cunoscut printr- un coleg toboşar. I-am spus că vreau să cântăm şi de pe o zi pe alta a şi învăţat”, spune Daniel Szabo.

   Astfel, Natallia Alexandrova a reuşit după zece ani să îşi reia cariera muzicală.

„Întâmplarea a făcut să ajung în România, respectiv Arad. Lucram ca solistă la un restaurant din Emiratele Arabe.  Acolo am întâlnit un român, ne–am îndrăgostit şi am hotărât să vin cu el în România.  Cu timpul am divorţat de el. Nu am crezut că voi mai cânta vreodată. Aici nu mă cunoştea nimeni. Lucram ca şi vânzătoare. Apoi am urmat şcoala sanitară, dar nu am ajuns să profesez deoarece l-am întâlnit pe Daniel şi avem acest proiect împreună care mă bucură foarte tare. De ceva vreme cântăm la restaurantul Hotelului Central din Arad. Mă bucur că mi-am păstrat microfonul.  Nici nu mai ştiam că funcţionează după zece ani de pauză, dar este perfect”, spune  Natallia Alexandrova.

Cei doi nu vor să se oprească aici şi spun că vor participa începând din ianuarie şi la petreceri sau nunţi. Până acum au un repertoriu de aproape 200 de melodi cu piese din toată lumea. 

Natallia şi Daniel 

Pasiunea lui Daniel Szabo pentru muzică a început undeva în copilărie.

„În primă fază am început să cânt la acordeon după care a venit în anii 1967 febra Beatles şi am început să cânt la chitară, care m-a atras totalmente spre muzică. Prima dată am înfiinţat o trupă rock în  localitatea arădeană Ghioroc, unde locuiam. Apoi am plecat în armată unde am avut ocazia să ajung la Casa Armatei şi acolo am făcut un curs cu soldaţii care au termiant liceul de muzică, erau foarte bine pregătiţi. Am învăţat foarte mult de la ei. De atunci cânt profesional. Am cântat de-a lungul anilor în mai multe formaţii şi la Timişoara, dar mai mult am cântat în Braşov. Cântam în una dintre cele mai bune formaţii. După Revoluţie am rămas la Poiana Braşov cântam la hotel Piatra Mare. Am fost plecat şi în Bulgaria unde am cântat o perioadă. În anul 1994 a apărut proiectul Daniel`s Band”, mărturiseşte Daniel.

Acesta nu a avut mereu o viaţă uşoară, deoarece avea o situaţie familară destul de complicată. 

„Tata din păcate exact când eu trebuia să calc în viaţă s-a îmbolnăvit. Eu cântam pe scenă la Ghioroc şi pe el îl operau. A fost groaznic. Eu atunci mergeam la şcoală şi la el la servici, că lucra la Pielaru şi lucram pe scaunul lui ca să îl ajut. Lucram ca pantofar. A fost foarte greu. Am lăsat şcoala după pimul an de liceu şi culmea că am intrat cu 9.60 ceea ce i-a surprins pe toţi, dar am fost nevoit să renunţ.  Între timp s-au schimbat multe în acest segment, nu se mai lucra bio s-a întrodus munca cu prelandez care mie mi-a provocat mult rău. Tuşeam mult. Atunci am avut ocazia să merg să lucrez cu un vecin ca zugrav.  Însă la muzică nu am renunţat. Practic eu pe scară mi-am dat seama că am voce. Acolo mi-am dat seama de ceea ce îmi place şi de talentul meu. Când am revenit din armată am mai mers cam o lună de zile  la zugrăvit apoi am renunţat pentru a mă dedica în totalitate muzicii. Mama nu a mai vorbit cu mine vreo doi ani pe motivul că o să fiu un depravat. Când au venit, însă într-o zi la Timişoara şi au văzut că eram la un hotel de patru stele şi nu puteai să intri decât la patru să ne vezi cum cântăm şi-au dat seama că am ales un drum bun”, povesteşte Daniel.

Arădeanul are deschis şi un ministudio unde învaţă copiii care au talent chitară şi voce.

Mai puteţi citi: Topul celor mai relaxante melodii din lume: care este piesa ce reduce stresul mai mult decât o face un masaj sau mersul pe jos VIDEO

Câştigătorul Eurovision 2017 se retrage din muzică: care sunt motivele

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii

Modifică Setările