Arad

articolul anterior articolul urmator

De ziua lor, pompierii arădeni îşi demonstrează azi priceperea

0
13 Sep 2010 07:30:48
Autor: adevarul

Anul acesta, pe 13 Septembrie se împlinesc 162 de ani de la Bătălia din Dealul Spirii, când cei 166 de pompieri conduşi de căpitanul Pavel Zăgănescu au apărat cu preţul vieţii mişcarea revoluţionară de la 1848. În semn de preţuire pentru actul lor de eroism, ziua de 13 septembrie a fost declarată Ziua Pompierilor din România.   

Pentru a marca semnificaţia acestei aniversări, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Vasile Goldiş” Arad va organiza mai multe activităţi în cursulzilei de astăzi.

Astfel, începând cu ora 10.30 la sediul Ispectoratului vor avea loc festivităţile oficiale,iar de la ora 11.00, toţi arădenii sunt aşteptaţi la Ziua Porţilor Deschise. Salvatorii arădeni au pregătit o serie de exerciţii demomnstrative, de la căţărări spectaculoase până la stingerea unor incendii.
Totodată aceştia vor prezenta şi tehnica din dotare. 

”Premergător zilei de 13 septembrie a mai fost organizate o serie de manifestări pentru sărbătorirea Zilei Pompierilor din România. De exemplu, luna septembrie a fost declarată “Luna prevenirii incendiilor “, perioadă în care s-au defăşurat activităţi de informare a cetăţenilor în domeniul prevenirii incendiilor. Au mai fost organizate întâlniri cu cadrele în rezervă ale ISU Arad, dar şi omagierea eroilor pompieri – col.(r) Cuzmanov Gheorghe şi plt. adj. Toma Pavel”, a explicat Sorina Ambruş, purtător de cuvânt al instituţiei.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii

Modifică Setările