Arad

articolul anterior articolul urmator

Doi soţi din Arad, diagnosticaţi cu botulism. Serul antibotulimic a fost adus din Republica Moldova, deoarece în România nu există

1
26 Jul 2021 11:15:58
Autor: News.ro
Foto Arhivă
Foto Arhivă

Doi soţi din Arad au ajuns la spital în stare gravă, fiind diagnosticaţi cu botulism. Medicii anunţă că a urmat o adevărată cursă pentru identificarea serului antibotulimic, necesar salvării vieţii celor doi, şi, cum acesta nu se găsea în România, a fost adus din Republica Moldova.

„Momente contracronometru la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Arad, în încercarea de a salva vieţile a doi pacienţi - soţ şi soţie! Soţul s-a  prezentat ieri, în stare gravă, la Unitatea Primire Urgenţe Arad, iar medicii din urgenţă împreună cu medicii din cadrul Compartimentului Boli Infecţioase Adulţi II au efectuat în regim de urgenţă investigaţiile medicale, ridicându-se suspiciunea de botulism, conform criteriilor clinice şi epidemiologice”, au transmis reprezentanţii Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Arad.
 
Deoarece în România nu există ser antibotulinic, directorul medical al spitalului din Arad a luat, de urgenţă, legătura cu DSP Arad şi cu Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă pentru a putea salva vieţile  celor doi membri ai familiei.  
 
„A fost o zi contracronometru atât pentru mine cât şi pentru colegii din cadrul Compartimentului Boli Infecţioase Adulţi II! Deoarece serul antibotulinic lipseşte momentan din unităţile sanitare, am început lupta căutărilor împreună cu colegii de la DSP Arad, ISU Arad, DSU Bucureşti şi nu în ultimul rând Ministerul Sănătăţii prin oameni devotaţi care au făcut tot posibilul şi au găsit serul în Republica Moldova într-un timp de 6-7 ore. O echipă de la ISU Arad a plecat spre Iaşi şi altă echipă de la ISU Iaşi a plecat spre Arad, iar undeva pe la mijlocul distanţei s-a realizat transferul serului ca să ajungă la spital şi să fie administrat celor doi pacienţi. (...) Le mulţumesc tuturor celor care ieri şi astăzi ne-am unit forţele şi am făcut o echipă puternică pentru a salva. Nu în ultimul rând mulţumesc colegilor din Republica Moldova care în timp record ne-au pus la dispoziţie serul anti-botulinic", a declarat dr. Lenuţa Timiş, director medical SCJU Arad.
 
Potrivit medicilor de la spitalul arădean, cei doi soţi se simt bine, însă mai rămân sub supravegherea medicilor.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

1 Comentariu

defu gabi
26.07.2021, 11:24:35

Bine ca avem contractate 120 de milioane de doze de ser experimental pentru terapie genica... Restul nu mai conteaza...

-7 (7 voturi)
Modifică Setările