Arad

articolul anterior

Două comune din judeţul Arad au intrat în carantină. Agricultorii îşi pot vinde în continuare legumele în pieţe

0
1 Aug 2020 12:17:36
Autor: Stefan Both
Primaria Seleuş FOTO Glasul Aradului
Primaria Seleuş FOTO Glasul Aradului

Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă a decis închiderea pentru două săptămâni a două comune din judeţul Arad.

Localităţile Seleuş şi Moroda, din comuna Seleuş, şi Gurahonţ şi Bonţeşti, din comuna Gurahonţ, judeţul Arad, au intrat în carantină, conform unui ordin al Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă. 
 
„În cursul acestei seri (n.r. vineri) s-a luat hotărârea ca Seleuşul să intre în carantină! Nu este o situaţie plăcută pentru noi, însă este singura soluţie pentru a putea limita răspândirea coronavirusului”, a anunţat primarul comunei Seleuş, Cristian Branc, pe pagina sa de Facebook.
 
Ordinul va intra în vigoare sâmbătă şi sunt valabile timp de două săptămâni.
 
Seleuş este cunoscut pentru legumicultură, iar situaţia ar fi pus în dificultate agricoltorii. S-a luat însă decizia ca aceştia să îşi poată vinde în continuare marfa.
 
“Doresc să îi mulţumesc preşedintelui CJA, Iustin Cionca, şi prefectului Gheorghe Stoian pentru că s-au zbătut ca producătorii din comuna nostră să poată merge să îşi vândă legumele în pieţe. Trebuie subliniat că aceştia trebuie să deţină certificat de producător şi adeverinţă de la medicul de familie care să ateste faptul că nu au simptome specifice COVID-19”, a mai precizat primarul Cristian Branc.
 
Starea de carantină o stabileşte Guvernul României în condiţiile în care se depăşeşte numărul de trei cazuri la 1.000 locuitori. Seleuş are 55 cazuri, iar în Gurahonţ sunt 35 de persoane infectate cu virusul SARS CoV-2.
 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii