Arad

articolul anterior articolul urmator

Fast-food-ul săracilor trece cu brio de criză pentru că are prețuri foarte mici

0
31 Jul 2010 07:56:27
Autor: adevarul

Tot mai mulţi arădeni sunt clienţi fideli ai Cantinei Municipale, unde mâncarea este bună pentru un preţ minim. În vreme ce fast-food-urile din oraş se bat în oferte şi varietăţi, sute de arădeni au renunţat la shaorma şi kebab.

Pentru mesele ieftine luate la Cantina Municipală, cei mai mulţi „clienţi” au lăsat junk-food-ul zilnic, pentru o mâncare caldă la un preţ simbolic: şase lei. Chiar dacă e o variantă umilă, mulţi o aleg pentru economii. Cei care îngroaşă rândurile sunt pensionarii.

„Avem ore fixe când trebuie să fim acolo. Aşa am scăpat şi de gătit şi de cumpărături, că oricum, la restaurant nu am mai mâncat de zeci de ani”, a spus Simion Lupu, un client al cantinei.

Deoarece e vacanţă, cantina a pierdut un segment important: studenţii. De la începutul anului până în luna iunie, numărul studenţilor care au venit la Cantina Municipală s-a dublat, faţă de aceaşi perioadă a anului trecut.

„E vorba de studenţii care nu sunt din oraş. De obicei, în timpul anului şcolar vin în grupuri de câte 5-6. Nu-şi permit mai mult şi le e mai la îndemână să vină aici”, a povestit Mirela Duţă, bucătăreasă.

Concurenţă cu shaorma


Patronii fast-food-urilor din Arad nu se tem de concurenţa pe care le-o face cantina, mai ales că aceştia pun mare preţ pe arădenii care consumă des produse precum shaorma. „Nu cred că e vorba de concurenţă aici. Noi ne facem treaba pentru că e vorba de afacere, ei au alt scop. Şi dacă ar fi vorba de concurenţă, câţi tineri preferă junk-food-ul şi câţi o mâncare caldă”, a spus Mirel Mladin, proprietarul unui fast-food.
Mai mult de atât, unele unităţi şcolare, dar şi grădiniţe after-school au început deja să încheie contracte pentru anul şcolar 2010-2011.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii

Modifică Setările