FOTO Jumara de aur, caltaboşul anului şi cina porcului, la prima ediţie a Festivalului Tradiţiilor de Iarnă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Iscusinţa în prepararea produselor tradiţionale de Ignat a fost premiată în cadrul Festivalului Tradiţiilor de Iarnă organizat, joi, la Expo Arad.

26 de participanţi s-au întrecut la concursul Cei mai gustoşi cârnaţi, iar 8 echipe au concurat pentru cele mai bune preparate:  jumara de aur, caltaboşul anului şi cina porcului.

Premiul I pentru cei mai gustoşi cârnaţi a fost câştigat de echipa studenţilor Universităţii de Vest “Vasile Goldiş” din Arad de la specializarea Silvicultură. Pe locul II s-a situat echipa Moara cu Noroc, în timp ce pe a III-a poziţie s-a clasat Doma Art.

Jumara de aur a fost preparată anul acesta de Soreli Group, Caltaboşul Anului de Doma Art, iar cea mai delicioasă cină a porcului a fost gătită de Filiala Judeţeană a Confederaţiei Patronatului Român.

Însă cel mai mare premiu al concursului a fost oferit pentru cea mai originală echipă. Juriul a analizat şi a decis: Doma Art a fost cea mai pregătită echipă la prima ediţie a Festivalului Tradiţiilor de Iarnă de la Expo Arad.

„Pentru Camera de Comerţ, Industrie şi Agricultură a judeţului Arad prima ediţie a Festivalului Tradiţiilor de Iarnă s-a încheiat cu succes. A fost un început al unui eveniment care va promova tradiţiile şi obiceiurile de Ignat şi va încuraja munca în echipă, dar mai ales buna dispoziţie. În 2015 preconizăm că numărul echipelor înscrise va creşte substanţial”, a declarat Adrian S. Negrau, directorul general al Camerei de Comerţ, Industrie şi Agricultură a judeţului Arad.

Vă mai recomandăm: Festivalul Tradiţiilor de Iarnă: cina porcului, concurs de gătit cârnaţi şi muzică populară


Crăciun în Maramureş. Şapte gospodării tradiţionale pregătite pentru oaspeţi. Preşedintele Klaus Iohannis, aşteptat şi el la tăiatul porcului

Arad



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite