Arad

articolul anterior articolul urmator

FOTO Parada Primăverii cu maşini de epocă

0
20 Apr 2013 18:35:34
Autor: Untaru Claudia
Fostul prefect al Aradului este paşionat de maşini vechi
Fostul prefect al Aradului este paşionat de maşini vechi

Arădenii care au trecut astăzi prin faţa Teatrului Clasic „Ioan Slavici” au putut admira 13 „bijuterii” pe patru roţi. Este vorba despre mai multe modele de maşini retro.

A fost un eveniment în premieră la Arad, care se doreşte a avea continuitate. Printre deţinătorii unei „bijuterii” pe patru roţi se numără şi fostul prefect al Aradului, Dan Ungureanu. Acesta deţine singura maşină GAZ -69 A în stare de funcţionare din judeţul nostru.

„Am un GAZ 69 A. Această maşină a fost produsă între anii 1963 şi 1971. Specific pentru aceasta este un motor de 2400 centimetri cubi, în trei viteze cu pornire prin demaror şi alternator la podea. A fost reconstruită din piese originareîn proporţie de 90 la sută. Important este că ne unim pentru prima dată şi arătăm tuturor celor care iubesc aceste maşini vechi că avem ambiţia de a prezenta în continuare aceste «jucări» frumoase. Sperăm că vom fi cât mai mulţi în următoarele noastre întâlniri, pentru că odată  începută activitatea asta şi microbul odată primit nimeni nu mai scapă”, spune Dan Ungureanu.

Fostul prefect mai mărturiseşte că maşina o foloseşte mai mult în timpul sezonului de primăvară-vară. „Vara ieşim cu ea la pădure şi în diverse alte locuri. Iarna nu funcţionează pentru că e o problemă cu încălzirea”, mai spune Ungureanu.

Evenimentul din faţa Teatrului Clasic „Ioan Slavici” a purtat denumirea de Parada Primăverii a maşinilor de epocă.

„Este prima paradă de acest gen. Din cele 13 maşini, doar una este certificată ca retro mobil, restul încearcă să fie certificate de acum încolo. Ne dorim atragerea de noi membri”, spune Cristian Şoimoşan, reprezentant al Clubului Retro Mobil Arad.

Mai puteţi citi: FOTO Pasionaţii de maşini retro şi-au scos „bătrânele decapotabile”, la Parada Primăverii

FOTO Expoziţie de maşini de epocă la Ploieşti. Cel mai vechi automobil este din 1938

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii

Modifică Setările