Arad

articolul anterior articolul urmator

FOTO Povestea arădeanului care şi-a petrecut jumătate din viaţă pe ringul de  dans

0
17 Dec 2017 12:32:07
Autor: Untaru Claudia
Sergiu Ianc, pe ringul de dans FOTO arhivă personală
Sergiu Ianc, pe ringul de dans FOTO arhivă personală

Arădeanul Sergiu Ianc are 42 de ani, însă  poate spune cu mândrie că mai mult de jumătate au fost marcaţi de mirajul dansului. Începuturile datează de pe vremea liceului când primele rezultate (locul I si II) au apărut la dansul pe care îl practica atunci: break dance.

Rezultatele bune de atunci  l-au „aruncat” într-o trupă de dans modern care  la motivat, iar la 19 ani realiza primele coregrafii şi spectacole pentru copii, prezentate în cadrul unor emisiuni- concurs.

„Prin 2004-2005, în calitate de fondator şi coregraf al propriei trupe de dans, cu acelaşi nume- Sessto Sensso, am avut plăcerea de a participa la Verona, la închiderea festivă a Carnavalului, alături de invitati din foarte multe alte ţări. Au urmat diferite spectacole şi evenimente în străinătate: Austria, Italia, Ungaria”, spune Sergiu.
 

De-a lungul timpului a colaborat cu nume sonore din showbiz-ul de azi: Florin Mariş, Cristi Faur si alţii, cărora le mulţumeşte pentru încredere şi sprijin.

„Am reuşit să îmi îndeplinesc un alt vis, acela de a avea certificarea oficială a eforturilor mele şi am obţinut, în 2004, ”Atestatul de dansator profesionist şi coregraf tip A”, eliberat de Ministerul Cultelor şi Culturii. Deschiderea Şcolii de dans Sessto Sensso a fost pasul care a urmat, implicit, în 2007”, mai adaugă arădeanul.


În următorii ani, evoluţia Sessto Sensso a fost una rapidă, dansatorii acesteia aducând zâmbetul şi relaxarea publicului participant la diverse evenimente din Arad: de exemplu Balul de Cristal ( timp de 3 ani consecutiv), spectacole organizate în sezonul estival pe ştrandul Neptun şi alte manifestări cultural-artistice.

Şcoala de dand a înfiinţat-o acum zece ani când a simţit că trebuie să aducă ceva nou în Arad, pe lângă stilurile de dans existente atunci.


Sergiu alături de cursanţi

„Am introdus, pentru prima dată, salsa cubana......cunoscătorii ştiu câtă pasiune şi forţă, eleganţă şi fericire înseamnă acest dans.... Mi-am dorit să îmbin, în mod armonios şi inedit, dansurile europene (vals) cu cele sud-americane (salsa, bachata, cha-cha, tango argentinian). De asemenea m-am gandit că şi celor trecuţi de o anumită vârstă trebuie să li se ofere nu doar şansa de a se relaxa prin dans, dar şi oportunitatea de a-şi exprima sensibilitatea, trăirile şi de a-şi dezvolta personalitatea. Dansul, la orice vârstă, este recomandat pentru beneficiile sale, de psihologi, terapeuţi şi instructori din lumea întreagă. Am avut şi eu ocazia să instruiesc cupluri care au venit sa practice dansul ca mijloc terapeutic. Se spune că «Dansul este conversaţia între trup şi suflet». «Sessto Sensso» este, într-adevăr, al şaselea simţ.....celelalte cinci le are toată lumea....dansul oferă doar celor care doresc, un simţ special.....acela de a fi tu însuţi, de a te regăsi în interior”, mărturiseşte Sergiu Ianc.

Acesta îşi doreşte ca tot mai mulţi dintre cei interesaţi să poată beneficia de magia dansului şi, în acest sens, luna decembrie aduce surprize importante.

Dans în scop caritabil

„O reducere de 50% din prima luna de curs, ce va începe luni, 15 ianuarie 2018, pentru toţi cei care se vor înscrie până la finalul anului în curs. 2018 va continua seria party-urilor organizate în fiecare weekend de şcoala noastră, pentru a oferi cursanţilor ocazia de a pune în practică cele învăţate la curs dar şi pentru a oferi oricui posibilitatea de asista la ceea ce înseamnă şi face Sessto Sensso. Vă dezvălui doar una din premierele anului viitor: organizarea unui mini-spectacol  ”Dăruieşte prin dans”, cu actualii cursanţi, în scop caritabil, pentru a ajuta copii mai puţin favorizaţi de soartă. Sessto Sensso colaborează cu instituţii locale care se ocupă de aceşti copii, iar fondurile strânse cu ocazia spectacolului vor fi oferite pentru a aduce zâmbete şi acolo de unde nu ar trebui să lipsească: de pe faţa unui copil”, adaugă arădeanul.

Acesta poate fi găsit pe Facebook: Sessto sensso, sau la sediul din Boul Roşu, Arad. Cursurile de adulţi, nivel începător şi avansat, sunt susţinute de câţiva ani de el, dar şi de Mădălina Manea, asociat şi instructor la Sessto Sensso, care se ocupă şi de cursurile pentru copii.

 

Mai puteţi citi: Doi români, printre cei mai buni din lume la dans latino: „Dansăm câte 10 ore pe zi“

Cinci medalii obţinute la dans sportiv de dansatorii băimăreni
 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii

Modifică Setările