Arad

articolul anterior articolul urmator

FOTO Sute de persoane au participat la Marşul pentru viaţă

0
21 Mar 2015 13:17:58
Autor: Bogdan Iancu
Arădenii au participat în număr mare la marş
Arădenii au participat în număr mare la marş

Sute de arădeni au participat, sâmbătă la amiază, la Marşul pentru viaţă 2015. Aradul nu este singurul oraş în care a avut loc acest marş. El este organizat în perioada 18–25 martie în peste 60 de oraşe din România. De asemenea, în premieră, se organizează şi în Republica Moldova, la Chişinău şi Orhei. în România şi Republica Moldova va avea loc Săptămâna pentru viaţă 2015.

 În România, Marşul pentru viaţă se află la ediţia a V-a, iar la Arad  la cea dea patra ediţie. În anul acesta se desfăşoară cu binecuvântarea arhiepiscopiei Aradului în organizarea asociaţiilor IKON, Brâncoveanu şi Ieromonah Arsenie Boca.

Arădenii au venit în număr ridicat în piaţa Avram Iancu, printre aceştia fiind tineri, preoţi, călugări şi multe mămici cu copii în cărucioare.

„Mesajul pe care am dorit să îl transmitem prin tema acestui an, Fiecare viaţă este un dar, este că fiecare persoană este unică şi are o valoare infinită, iar societatea are doar de câştigat dacă sprijină persoanele cu nevoi speciale şi, în particular, dacă sprijină o femeie aflată în criză de sarcină să nască şi să crească persoana pe care o poartă în pântece, un dar către ea şi un dar al ei către familie şi către întreaga societate”, spun organizatorii.

Aceştia mai spun că: „o atenţie specială am dorit să o acordăm cazurilor în care femeia primeşte în timpul sarcinii un diagnostic nefavorabil. Mai ales când este vorba despre anumite maladii precum Sindrom Down, copilul are puţine şanse de a se naşte: la nivelul Uniunii Europene, 96% dintre copiii diagnosticaţi Sindrom Down sunt avortaţi. De aceea am ales, pentru ziua desfăşurării marşului, data de 21 martie, în care se sărbătoreşte Ziua Mondială a Persoanelor cu Sindrom Down. Urmărim astfel să sensibilizăm societatea că discriminarea persoanelor cu Sindrom Down, a persoanelor cu nevoi speciale în general, începe înainte de naştere”.

Ieri la Arad a avut loc comemorarea victimelor avortului în Ziua de doliu Naţional în Memoria Pruncului Nenăscut purtând la rever o panglică de doliu.

Astăzi arădenii s-au adunat în Piaţa Avram Iancu pentru a participa la Marşul pentru viaţă, iar luni vor picheta 15 locaţii din Arad unde se fac avortul. De asemenea, vineri 27 martie de la ora 18:00 la aula Magna „Iuliu Maniu” a Universităţii „Aurel Vlaicu” are loc conferinţa cu titlul „Copilul nenăscut – între minune dumnezeiască şi sarcină nedorită” pe care o va susţine Dr. Ionel Trifon Cioată medic primar obstetrică-ginecologie. Intrarea este liberă.

 

Vă mai recomandăm: Cum s-a ajuns ca la spitalul din Vaslui şpaga pentru un avort să fie cât la o cezariană: Denunţurile care au dus la arestarea doctoriţelor

Medicul care a convins peste 700 de femei să renunţe la avort. Mama unor gemeni salvaţi de chiuretaj: „E minunat. Suntem atat de fericiţi. Nu e greu deloc“

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii

Modifică Setările