Arad

articolul anterior articolul urmator

Gripa sezonieră bate „porcina“

0
3 Dec 2009 12:38:21
Autor: adevarul
Vaccinul împotriva gripei de sezon se bucură de mai mult interes decât cel antipandemic
Vaccinul împotriva gripei de sezon se bucură de mai mult interes decât cel antipandemic

Vaccinul antipandemic se distribuie deja de către Direcţia de Sănătate Publică Arad, dar duce lipsă de doritori.

Campania de vaccinare împotriva gripei de sezon este în plină derulare la Arad. În doar patru zile de la debutul acesteia, un sfert dintre persoanele vizate de vaccinare au beneficiat deja de imunizare. Astfel, din cele 20.000 de doze de vaccin împotriva gripei sezoniere, 5.400 au fost deja utilizate.
„În niciun caz nu s-au înregistrat reacţii adverse sau altfel de probleme. Vaccinările împotriva gripei sezoniere continuă şi în zilele următoare”, a declarat Dana Negru, director coordonator adjunct al Direcţiei de Sănătate Publică Arad.

Se pregăteşte vaccinarea antiporcină
În prima zi de distribuire a vaccinului pandemic au fost ridicate din depozitul DSP Arad 2.750 doze destinate angajaţilor Ministerului Administraţiei şi Internelor (MAI). Reprezentanţii Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Arad au ridicat  226 doze vaccin gripal antipandemic pentru personalul medico-sanitar.

„Pentru Spitalul Judeţean, noi am livrat 226 de doze de vaccin în condiţiile în care această unitate are circa 800 de angajaţi. Decizia de vaccinare este una personală, iar noi le stăm la dispoziţie tuturor celor vizaţi de această campanie cu detalii despre produs”, a mai explicat Dana Negru, care a adăugat că vaccinul antipandemic are şi prospectul aferent.

Cât priveşte imunizarea angajaţilor din structura Ministerului de Interne, la cabinetele din unităţi se fac pregătiri pentru vaccinare. „Deocamdată, angajaţii sunt informaţi despre acest vaccin şi se întocmesc listele cu cei ce doresc să fie imunizaţi”, a declarat Sorina Ambruş, purtător de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Arad.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii

Modifică Setările