Arad

articolul anterior articolul urmator

Inspectorul şcolar general din Arad cere explicaţii scrise după ce mai mulţi elevi au protestat faţă de Viorica Dăncilă: „Au fost identificaţi în faţa primăriei“

15
10 May 2019 18:14:24
Autor: Cezar Pădurariu
Elevi protestând la Arad în timpul vizitei Viorica Dăncilă FOTO aradon.ro
Elevi protestând la Arad în timpul vizitei Viorica Dăncilă FOTO aradon.ro

Anca Stoenescu, inspectorul şcolar general din Arad, s-a arătat deranjată de prezenţa mai multor elevi la o acţiune de protest desfăşurată în localitatea Lipova vineri, 10 mai, şi îndreptată împotriva premierului Viorica Dăncilă.

Viorica Dăncilă efectuează în această perioadă vizite electorale în judeţe din Ardeal şi Banat. În dimineaţa zilei de vineri, 10 mai, premierul român a ajuns, alături de mai mulţi oficiali guvernamentali, în localitatea arădeană Lipova.

Delegaţia a fost întâmpinată de un grup format din câţiva zeci de protestatari, care au purtat pancarte inscripţionate cu mesaje precum „Dumbăcilă, dă-ne a ta ştampilă. Demisia!”, „Ne-am săturat de corupţie şi prostie, vrem o altă Românie!” sau „Deşteaptă-te române şi ieşi la vot. 26 mai”.

Printre cei care au aşteptată pe Dăncilă în faţa Primăriei Lipova s-a aflat şi un grup de 30 de elevi de la Liceul „Atanasie Marinescu“. Inspectorul general şcolar din Arad, Anca Stoenescu (foto dreapta - sursa Aradon.ro), spune că a cerut conducerii şcolii explicaţii cu privire la prezenţa elevilor acolo.

Stoenescu este fost consilier local din partea PSD şi a fost numită în conducerea IŞJ Arad în 2017. “Am cerut o notă de relaţie de la directorul unităţii de învăţământ, pentru că au fost identificaţi elevi în faţa Primăriei la o acţiune care nu avea legătură programul şcolar”, a declarat Stoenescu, citată de aradon.ro.

Şefa IŞJ Arad a mai spus că o anchetă internă a început la nivelul unităţii şcolare şi că va lua măsuri dacă se va dovedi că un profesor a fost implicat în coordonarea protestelor.

Cei 30 de adolescenţi au primit absenţe nemotivate, dar surse din cadrul liceului spun că, cel mai probabil, nu vor exista sancţiuni suplimentare deoarece regulamentul intern nu interzice participarea elevilor la acţiuni de protest.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

15 Comentarii

Katanga
10.05.2019, 18:32:23

Idioata asta politruca utecista nu stie ca expimarea unor opinii politice este un drept constitutional, nu o "favoare" pe care ar face-o ea cetatenilor, fie ei chier si elevi. Prinsa si snopita in bataie ar fi chiar de preferat.

+10 (10 voturi)
Ovidiu Olariu
10.05.2019, 20:24:59

Perfect adevarat, tovarasa inspector general, nu aveti de ce sa va impacientati si, cu atat mai putin, nu aveti nici un motiv -decat motivatii pesediste, strict imaginare, caracteristice pentru mentalitatea retrograda si primitiva a partidului pe care il iubiti !- sa luati masuri disciplinare nici impotriva elevilor si nici impotriva profesorului ! Aceasta, fireste, se poate lua in discutie daca "ancheta pesedista" va face dovada -vorba dv.- ca in "coordonarea protestelor" a fost implicat un profesor. Profesorul, care v-a excitat imaginatia, daca s-a implicat, nu a facut altceva decat ceea ce trebuia sa faca ! Si-a facut datoria ! A instruit si i-a educat pe elevii pe care ii indruma ! In ceea ce ii priveste pe cei 30 de adolescenţi, care au primit absenţe nemotivate, pentru absenta de la orele de curs, ar trebui sa stiti, tovarasa inspector general -si sunt convins ca stiti acest lucru, dar este mai comod sa va prefaceti ca ati uitat- ca singura "sanctiune" care se poate da elevilor este consemnarea in catalog a absentei de la ora/orele respective ! La fel de bine ar trebui sa stiti, tovarasa inspector general, ca directiunea liceului nu este indreptatita si nu are dreptul sa sanctioneze altfel elevii decat este dispusa sa savarseasca un abuz, pentru ca nici o lege si nici macar regulamentul intern al scolii nu interzice participarea elevilor la acţiuni de protest. In final, inca o precizare, tovarasa inspector scolar general Anca Stoenescu. Directiunea liceului, poate, desigur, sa "sanctioneze" elevii, dar numai in felul mentionat mai sus ! In ceea ce va priveste, dumneavoastra, nu detineti nici un fel de posibilitate legala sa actionati impotriva elevilor. In schimb, daca vreti sa fiti un dascal corect si adevarat, ati putea sa ii felicitati pe toti acesti elevi pentru ca au spus un adevar, de care ar trebui sa tina seama, in egala masura, toti politcienii romani si toate formatiunile politice, si, cu atat mai mult, PSD-ul ! In acelasi timp, ar fi, de asemenea, cazul sa tina seama de acest lucru cadrele didactice, conducerile de scoli si Inspectoratele scolare ! Este vorba de un mare adevar care afecteaza Romania, iar elevii il vad si au pus punctul pe "i": "Ne-am săturat de corupţie şi prostie, vrem o altă Românie!”

+10 (10 voturi)
Mircea Lupan
10.05.2019, 18:39:22

Hai, fa o ancheta! Da o circulara. Scade-le nota la purtare. Ba nu, spunele sa vina la scoala cu parintii tunsi. Ba nu: lasa-i corijenti si apoi repetenti. Ba nu, exmatriculeaza-i. Ba nu, muta-i la o scoala de corectie. Taie-le alocatiile. Hai fa-o. Pentru ca poti.

+12 (12 voturi)
Conu Istrate
10.05.2019, 19:02:39

Inspectorul scolar pesedist Anca Stoenescu tocmai si-a anulat sansa de a parea o persoana demna. Afara din invatamant cu slugile lui Dragnea, de la ministru la directori! Ati sodomizat trei generatii deja, de elevi si de parinti, ati condamnat Romania la abrutizare, transformand prostimea analfabeta in masa de manevra, ati golit tara de valori. Tot nu v-ajunge, putorilor???

+11 (11 voturi)
Cornel Cazacu
10.05.2019, 21:06:07

Acei minori nu au ieșit de capul lor, nu știu cât de încântați au fost părinții pentru că ei i-au trimis la școală șă ÎNVEȚE CARTE nu să facă politică.

-13 (13 voturi)

Vezi toate comentariile (15)