Arad

articolul anterior articolul urmator

Locuitorii dintr-un cartier din Arad, puşi să achite abonament dacă vor să folosească drumul spre casă. Tarife între 120 şi 450 de euro pe lună

15
2 Oct 2020 15:42:10
Autor: Stefan Both
Panoul cu tarifele de trecere de pe strada Diogene FOTO Aradon.ro
Panoul cu tarifele de trecere de pe strada Diogene FOTO Aradon.ro

Proprietarii unui teren pe care s-a construit un drum au făcut abonament pentru locatarii din zonă: solicită între 120 şi 450 de euro pe lună.

Locuitorii de pe strada Diogene din cartierul arădean Subcetate au fost anunţaţi că trebuie să plătească între 120 şi 450 de euro pe lună dacă vor să mai folosească drumul pe care ajung de fapt acasă. Drumul a fost construit pe un domeniu privat, iar proprietarii s-au gândit că e rost să facă mulţi bani de pe urma celor care stau în blocurile şi casele din vecinătate. Aceştia au montat un panou prin care îi  anunţă pe locuitori cât costă chiria pe drum, scrie Aradon.ro
 
 “Proprietate privată. Teren în curs de grăniţuire. Locatarii riverani interesaţi de abonamente de acces pot transmite solicitări la adresa de e-mail: acces.subcetate@gmail.com, menţionând tipul de locuinţă folosit (casă sau apartament), numărul de persoane şi numărul de autovehicule”, anunţă proprietarii. 
 
Tarful standard; casă cu teren – 450 de euro, pentru cei cu apartament cu trei camere-180 de euro, apartament cu două camere – 120 euro/lună. Mai aflăm că tariful standard include accesul pentru trei persoane şi un autovehicul. 

 
“Locatarii sunt bulversaţi. Ei dau vina pe Primăria Arad, care după finalizarea zonei Casarom şi falimentul dezvoltatorului nu a preluat infrastructura. Astfel, în procedura insolvenţei s-au vândut toate parcelele pe care le mai deţinea Casarom, inclusiv străzi, ele figurând în cartea funciară drept terenuri pentru construcţii. În acest fel, Diogene a devenit o stradă privată, iar proprietarul poate avea diverse pretenţii“, mai scrie Aradon.ro. 
 
“Mai vedem câţi se vor conforma şi vor plăti aceste taxe! Evident, nimeni nu ne va putea opri să trecem pe stradă ca să ajungem acasă. Noi când am cumpărat locuinţe aici, aveam incluse şi drumurile. Că între timp strada a fost vândută, pentru că Primăria nu a preluat infrastructura şi utilităţile, noi nu suntem de vină. Nu vom da niciun leu nimănui! Să pună bariere şi trecem prin ele!”, ne-a spus, revoltată, o locuitoare de pe Diogene, pentru sursa citată. 
 
În zona respectivă locuiesc în jur de o sută de familii. Aceştia vor trebui să dea în judeactă Primăria Arad ca administraţia să preia drumul prin expropriere.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

15 Comentarii

Ionica Porumbel
2.10.2020, 15:54:24

Era de așteptat să se ajungă și aici. De la 90 încoace s-a construit în draci pe tarlale agricole și tot soiul de alte suprafețe. Ce știa omul de legislația privind drumurile?! Omul vedea că intră mașina prin șantier și zicea că traiul la vilă îi oferă tot confortul. Prostia se plătește.

+2 (6 voturi)
Hoban Razvan
2.10.2020, 16:05:06

Exista dreptul de acces catre proprietate, indiferent ca e teren agricol sau ba. In rest, prostia se plateste ...

+5 (5 voturi)
kalu kalu
2.10.2020, 16:20:29

sa puna bariere si trecem prin ele ??? Pai si daca fac santuri de 2 m adancime, cum mai treceti prin ele dickhead??? Nu mai bine sariti cu batele pe aia care au produs aceasta mizerie???

+3 (5 voturi)
kevin hoher
2.10.2020, 16:37:54

"Zmecherii" aia care vor sa se imbogateasca pe spinarea proprietarilor de case merita batuti cu biciu' in piata publica. Nu proprietarii sunt de vina ci Primaria. Da' cu Primaria le e frica sa se ia in tete.

-5 (21 voturi)
George Stefanescu
2.10.2020, 16:41:19

exista dreptul de servitute de trecere, art 617- 620 cod civil. tampitii de proprietari ai strazii nu au dreptul sa ceara taxe. ii dati in judecata de nu se vad. pesemne sunt niste maimute fara scoala...

+8 (8 voturi)

Vezi toate comentariile (15)

Modifică Setările