Arad

articolul anterior articolul urmator

Maşina anti-PSD a ajuns subiect de analiză la Euronews. Cum au comentat oficialii Poliţiei Rutiere chestionaţi în legătură cu legalitata demersului

66
20 Jul 2018 14:41:50
Autor: Ştefan Lică
FOTO: Facebook / Camelia Tabacu
FOTO: Facebook / Camelia Tabacu

Imaginile cu un Audi având pe plăcuţa de înamtriculare un mesaj anti-PSD au devenit virale, iar cazul a fost semnalat şi de jurnaliştii de la Euronews.

Într-un articol publicat pe pagina oficială de internet euronews.com, autorii se întreabă în ce măsură lucrurile ţin de libertatea de exprimare şi în ce măsură ar putea să reprezinte o insultă inacceptabilă. 
 
După ce amintesc faptul că un şofer din România a dorit să transmită un mesaj împotriva PSD, folosindu-se de plăcuţa de înmatriculare obţinută în Suedia, jurnaliştii de la Euronews înclină să creadă că proprietarul nu a încălcat nicuna din legile aflate în vigoare în România. 
 
Autorul articolului prezintă şi reacţia Poliţiei Rutiere din România. Răspunsul reprezentanţilor instituţiei este mai degrabă unul ambiguu. „Poliţia Rutieră nu se ocupă de înregistrarea maşinilor”, a fost replica unui oficial al Poliţiei Rutiere citat de Euronews.
 
În articol se mai aminteşte că maşina aparţine unui cetăţean român, dar că este înregistrată în Suedia, ţară care le permite proprietarilor de autoturisme să-şi personalizeze plăcuţele de înmatriculare contra unei taxe de aproximativ 640 de euro. De asemenea, se precizează şi faptul că, în conformitate cu legile din Suedia, plăcuţele de înmatriculare pot avea orice combinaţie de text sau număr de până la şapte caractere, dacă nu este deja utilizată.
 
 
Autoturismul Audi a fost fotografiat în mai multe ipostaze pe teritoriul României după ce proprietarul acestuia, un român, a revenit recent în ţară printr-o vamă din vestul ţării. Imaginile postate pe Facebook s-au viralizat. Inspiraţi de demersul românului care munceşte în Suedia, doi bărbaţi din Cluj „au decupat“ într-o mirişte un mesaj identic, care poate fi observat de călătorii care zboară cu avionul spre capitala Ardealului.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

66 Comentarii

ovidiu preda
20.07.2018, 15:06:03

la fel si pentru klaun, pnl, usr si rezist

-37 (45 voturi)
Lamuritorul
20.07.2018, 15:30:57

Aia nu intrunesc conditiile, ba. Doar PSD-ul e "demn" de asa ceva.

+33 (39 voturi)
Alexandru Preda
20.07.2018, 15:19:31

Cei de la Euronews știu cuvinte porcoase în lb romana!? :))

-18 (28 voturi)
Manole Scarlat
20.07.2018, 15:36:30

De unde nu-i nici Dumnezeu nu cere.

-10 (16 voturi)
imacandi
20.07.2018, 15:58:40

na,sa vedem acum cum rezolva politistii romani situatia

+6 (10 voturi)

Vezi toate comentariile (66)