Arad

articolul anterior articolul urmator

Ministrul Mediului a confirmat prezenţa la inaugurarea staţiei de epurare

0
3 Nov 2010 12:50:05
Autor: adevarul
Ministrul Mediului, Borbély László
Ministrul Mediului, Borbély László

Ministrului Mediului, Borbély László va fi prezent mâine la inaugurarea uneia dintre cele mai importante investiţii finalizate în Arad pe probleme de mediu şi anume reabilitarea staţiei de epurare a municipiului. Ministrul şi-a confirmat prezenţa la festivitatea care va avea loc mâine dimineaţa.


Reprezentanţii Companiei de Apă spun că proiectul a fost finalizat cu succes. Lucrărille s-au întins pe durata mai multor ani, ele fiind începute în anul 2004.

 Cei de la Compania de Apă spun că reabilitarea staţiei asigură tratarea adecvată a apelor reziduale colectate din oraş şi totodată, evacuarea optimă a acestora în Mureş.

„Prin această investiţie, Mureşul este protejat, iar poluarea transfrontalieră a râului Tisa şi a Dunării în amonte se reduce semnificativ. Staţia de Epurare va permite racordarea zonelor rezidenţiale și industriale ce nu sunt racordate la reţeaua de canalizare și totodată racordarea localităţilor din imediata apropiere a municipiului”, spune Bruno Biringer, purtător de cuvânt al Companieie de Apă.

Acesta mai spune că un alt avantaj, ca produs final, îl reprezintă nămolul rezultat în urma epurării apei reziduale, care poate fi folosit ca şi îngrăşământ în agricultură.


Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii

Modifică Setările