Arad

articolul anterior articolul urmator

Călugăr arădean filmat în timp ce era pălmuit peste fund de un bărbat: „M-a ispitit Diavolul“

3
31 Mar 2015 09:55:24
Autor: Bogdan Iancu
Călugărul avea grijă de schitul de la Moneasa FOTO arhivă
Călugărul avea grijă de schitul de la Moneasa FOTO arhivă

Judeţul Arad se numără printre cele în care reprezentanţii bisericii au fost suprinşi în ipostaze deocheate. De exemplu, călugărul Serafim Ştefan Hotia a fost surprins în mai multe filmuleţe pe internet în timp ce se hârjonea cu doi tineri, dintre care unul l-a plesnit peste fund.

Totul a ieşit la iveală înfebruarie 2012. Pentru fapta făcută preotul a fost pedepsit de mai-marii Arhiepiscopiei Aradului.

Călugărul Serafim Hotia, de la schitul din localitatea arădeană Moneasa, a devenit vedetă pe internet, după ce o persoană l-a filmat în timp ce se juca cu un tânăr care i-a vizitat casa. Dezvăluirea a fost făcută de cei de la cancan.ro, iar filmuleţul a făcut vâlvă în Arad.

În filmuleţ, alături de călugăr apare un tânăr de aproximativ 25 de ani. Cei doi se fugăresc prin cămăruţa călugărului, se înghiontesc, iar, la un moment dat, vizitatorul feţei monahale îl plesneşte peste fund pe călugăr. Contactat pe marginea acestui subiect, Serafim Hotia spune că cei doi vizitatori (prietenul de hârjoneală şi cel care a filmat totul cu un telefon) erau băuţi şi aveau chef de glume.

„M-a pus pe pat şi a făcut câteva gesturi nepotrivite. Eu chiar m-am împotrivit, dar el era băut! M-a pus pe pat şi mi-a dat câteva palme la fund. M-a ispitit Diavolul. După aceea a continuat să mă fugărească, ne-am trântit pe pat. La un moment dat, chiar i-am dat afară din casă”, a declarat Serafim Hotia.

Într-un comunicat de presă emis de către reprezentanţii Arhiepiscopiei se se preciza la câteva zile după publicarea filmuleţuului că „În urma materialelor informative apărute în mass-media în legătură cu monahul Serafim Ştefan Hotia, angajat în postul de îngrijitor la Schitul Sfinţii Apostoli Petru şi Pavel din Moneasa, Permanenţa Consiliului Eparhial hotărăşte: cu data de 23 februarie 2012 încetează numirea monahului Serafim Ştefan Hotia ca îngrijitor la schitul Moneasa, protopopiatul Sebi". Cu aceeaşi dată, respectivul monah a fost trimis sub supraveghere şi cercetare canonică la schitul Tămand, protopopiatul Ineu. Schit, îngrijit de două călugăriţe.

Monahul Serafim a ţinut post negru timp de 40 de zile. Drept răsplată, chiar de Înviere în acelaşi an şi-a reprimit postul din Moneasa.

Vă mai recomandăm:

FOTO Cazul scandalos al măicuţei care a căzut în păcat şi a născut gemene. Fosta stareţă Sebastiana, iubire interzisă la mănăstirea Tăriceni
 

Scandalurile care au zguduit mănăstirile vasluiene: Exorcizarea de la Tanacu, petreceri cu femei la Episcopie, călugări prinşi la păcănele

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

3 Comentarii

Radu Mircea
31.03.2015, 13:47:24

La ce sa te astepti dupa saptamini , luni de post la un om normal care toata viata a fost supus la '''post''' ???? Noroc ca nu a fost prin preajm vreo maicuta , ca vedeai minunea . Facea doi gemeni .

0 (2 voturi)
Alex.T
31.03.2015, 13:56:53

"Iubeste-ti aproapele ca pe tine insuti" sau "dupa ce te saturi de tine insuti, cauta-ti un apropiat si iubeste-l".

-2 (2 voturi)
commikilla
1.04.2015, 00:01:19

"M-a ispitit diavolul" :) hahahhahahahhahhahha OH my god ma paralizez de ras! L-a ispitit diavolul cu p...... :)

0 (2 voturi)
Modifică Setările