Arad

articolul anterior articolul urmator

O  cunoscută actriţă din Arad a pus pe picioare proiectul Fabrika de teatru: „Eu învăţ de la ei în fiecare zi“

0
22 Mar 2017 12:23:02
Autor: Untaru Claudia
Actriţa Angela Petrean Varjasi  în spectacolul' totul despre femei' FOTO arhivă personală
Actriţa Angela Petrean Varjasi  în spectacolul' totul despre femei' FOTO arhivă personală

Are pasiunea pentru teatru din liceu, a fost membra trupei Poesis, mai apoi a urmat cursurile facultăţii de actorie din Timişoara, iar după terminarea studiilor a debutat ca actor al teatrului din Arad, având colaborări cu televiziunea locală, la emisiunea pentru copii. Recent, a pus pe picioare un proiect independent inedit, intitulat „Fabrika de teatru“.

Este vorba despre arădeanca Angela Petrean Varjasi care ajunge apoi şi cadru didactic la liceul de arte, dar, mai tarziu, porneşte şi un proiect propriu, Fabrika de teatru, în colaborare cu o agenţie de publicitate (Gonzo Media Design) şi un site de ştiri, în incinta fostei fabrici de textile, Teba. De asemenea, Angela prezintă evenimentele culturale aradene importante. 

Când vorbeşte despre ea, Angela se descrie în felul următor: „sunt femeie, soţie, mamă, actriţă. Îmi place să privesc ochii copilului meu, Robert- Ivan Varjasi şi să îi ascult râsul. Non-stop. Îmi place culoarea albastră, soarele, marea, călătoriile. Sunt născută în Arad şi da, sunt mândră de asta. Şcoala am urmat-o în Arad şi am fost educată de profesori care m-au învăţat ce înseamnă valoarea. Le mulţumesc pentru asta. Acum e la mare modă să spunem că nu mai există profesori de valoare. Nu cred în asta. Ei există în Arad. Cunosc mulţi. La fel cum în Arad sunt copii talentaţi, deştepţi, frumoşi, inventivi, copii care folosesc telefoane, tablete, dar care şi citesc. Copii care văd filme bune, ascultă muzică de calitate, inventează evenimente, care vin la teatru. Au nevoie de încurajarea tuturor. Aşadar, să încetăm să spunem că ei nu ştiu nimic. Ştiu foarte multe. Au nevoie să fie ascultaţi. Eu învăţ de la ei în fiecare zi”.

Copiii de la Fabrica de Teatru FOTO  arhivă personală

În cadrul proiectului Fabrika de teatru, Angela spune că a întâlnit oameni deosebiţi. „Este un spaţiu pe care l-am deschis în fosta fabrica Teba alături de soţul meu şi unde am întâlnit oameni nemaipomeniţi; un spaţiu unde copiii vin să se joace, să fie împreună şi  să înveţe despre teatru. Le mulţumesc părinţilor pentru încrederea acordată şi copiilor pentru că iubesc să se joace. Aşadar, mă joc. Zilnic. Acasă, la Fabrika de teatru şi la Teatrul Clasic ' Ioan Slavici' unde sunt angajată actriţă de ceva ani buni. Nu spun câţi căci nici mie nu îmi vine a crede. Parcă dintotdeauna. Am parte de colegi frumoşi şi talentaţi”, mai mărturiseşte arădeanca.

Copiii de la Fabrica de Teatru FOTO  arhivă personală

Despre Teatrul din Arad, aceasta spune că are oameni de valoare. Iubeşte ceea ce face şi afirmă că este recunoscătoare pentru ceea ce este.

Angela şi fiul Robert arhivă personală 

„Uneori obosesc dar atunci privesc ochii copilului meu, îl iau de mână pe soţul meu şi merg mai departe. Mă plimb prin oraşul nostru şi trece. Şi dacă tot am spus ' oraşul nostru' vă invit să mă vedeţi la teatru în 8 aprilie , la cea mai recenta premieră ' Oraşul nostru'. şi nu doar la acesta”, mai adaugă Angela.

Actriţa mai poate fi văzută în spectacolele: 'Cerere in casatorie', ' Revizorul',' Gaitele', ' Ursul', ' Aproape de tine, incă', ' Totul despre femei' ' Ecarisaj pentru toţi' , etc.

 

Vă mai recomandăm: Şcoala de actorie de la Buzău. Cel mai tânăr învăţăcel are 4 ani, iar cursanţii vor să ajungă pe marile scene

Olimpicul la actorie care îi calcă pe urme lui Jim Carrey: „Din orice se pot face bani, atât timp eşti apreciat pentru asta“

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii

Modifică Setările