Arad

articolul anterior articolul urmator

O grenadă defensivă a fost descoperită la Horia în județul Arad

0
28 Jul 2010 11:32:42
Autor: adevarul

Grenada găsită de o femeie aseară era în stare de funcționare și provenea, cel mai probabil, din cel de-al doilea război mondial. Femeia, a anunțat poliția din Vladimirescu și aceștia au chemat specialiștii ISU Arad.

Echipajul pirotehnic din cadrul Detaşamentului de Pompieri Arad a fost solicitat să se deplaseze în localitatea Horia, pentru ridicarea unor elemente de muniţie neexplodată descoperite la intrarea în comună, în apropierea DJ 709 C.

”Ajunşi la faţa locului, specialiştii noştri au constatat că este vorba despre o grenadă defensivă în stare de funcţionare, provenind, cel mai probabil din cel de-al doilea Război Mondial”, a declarat Sorina Ambruș, purtător de cuvânt al ISU Arad.
După asanarea terenului, muniţia a fost ridicată de către echipajul pirotehnic, transportată şi depozitată în condiţii de maximă siguranţă până la distrugerea acesteia.
   
Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Vasile Goldiş” al Judeţului Arad doreşte să avertizeze populaţia cu privire la pericolul pe care îl poate genera manipularea acestui gen de muniţie de către nespecialişti.

”În cazul identificării unor elemente de muniţie, ele nu trebuie atinse, ci se impune interzicerea accesului în zonă şi anunţarea imediată a Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (112) sau a celui mai apropiat post de poliţie”, a mai adăugat Sorina Ambruș.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii

Modifică Setările