Arad

articolul anterior articolul urmator

O tânără din Arad a fost dată în judecată de Spitalul Judeţean pentru defăimare după ce a susţinut că medicii i-ar fi cerut să accepte diagnosticul de COVID-19

17
8 Jul 2020 09:36:47
Autor: Iulian Bîrzoi
FOTO Arhivă
FOTO Arhivă

O tânără de 18 ani a fost dată în judecată de Spitalul Judeţean din Arad după ce fata a afirmat pe Facebook că a fost rugată de către medici şi asistente să accepte internarea cu diagnosticul de COVID-19, deşi nu ar fi fost infectată.

Tânăra a făcut anunţul pe Facebook, unde a relatat că după ce s-a prezentat cu o temperatură de 37,4 grade a fost diagnosticată cu COVID-19, deşi încă nu sosiseră rezultatul analizelor.
 
„Cu ameneţeală şi dureri de cap, am avut şi febră, 37,4. Am ajuns acolo, m-a pus pe pat, mi-a băgat perfuzie, mi-a luat sânge şi m-a lăsat acolo, nu mi-a mai spus nimic. Am tot aşteptat, am întrebat-o pe una dintre asistente dacă mai durează mult şi a zis că da, până vin analizele. Am mai stat vreo patru, a zis că trebuie să mă duc la film la plămâni. Am aşteptat, am întrebat cât durează până vin rezultatele. A zis că o oră, o oră şi m-au dus pe pat, m-au aşezat şi a spus doamna asistentă că vine să-mi aşeze patul pentru că ar putea să dureze până la şase, şase şi. Am întrebat dacă pot să plec acasă pe propria răspundere şi a zis că da, pe propria răspundere. Doamna doctor scria reţeta şi a spus că dacă vreau să fiu internată de COVID. Am spus că nu. M-a întrebat. Am spus că nu”, a scris tânăra pe Facebook.

Reacţia spitalului

De cealaltă parte însă, medicii de la Spitalul Judeţean de Urgenţă Arad explică că simptomele tinerei erau suspecte, aşa că trebuiau eliminate suspiciunile de COVID.
 
„Pacienta prezentându-se în UPU pentru o febră, 37,3, frisoane şi dureri de cap care puteau fi din cauza febrei, i s-a explicat că ar putea fi suspiciune de infecţie COVID, dar trebuie să se facă investigaţiile necesare. Nimeni din Urgenţe nu spune că cineva are COVID, pentru că nu se pune diagnostic de infecţie cu COVID în UPU. La noi cel mult se recoltează probe PCR. După investigaţiile efectuate, am concluzionat că pacienta are alt diagnostic, s-ar infirma suspiciunea de infecţie COVID, a plecat acasă cu tratament fără niciun altfel de acuze”, a precizat medicul primar UNU Aurelia Aconi. 
 
Conducerea spitalului a decis să o dea în judecată pe tânăra de 18 ani pentru defăimare.

„În cursul zilei de astăzi, conducerea Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Arad va depune o plângere penală la Parchetul de pe lângă Judecătoria Arad, deoarece consideră că distribuirea acestei postări în spaţiul public aduce prejudicii de imagine unităţii noastre”, a declarat, Florina Ionescu, citată de banatulazi.ro.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

17 Comentarii

Edmond Wolf
8.07.2020, 10:12:56

Nu este singurul spital din țară în care termometrele au arătat un pic peste 37,2 iar doctorii, vrei nu vrei, au decretat îmbolnăvirea cu CovidSARS-19. Probabil că acest coronavirus, în varianta care provoacă daune și chia moartea, este deosebit de scump, producția de Covid-19 fiind deosebit de costisitoare. Dacă medicul declară boala chiar și în absența ei, se fac economii uriașe. Ce altă explicație să fie pentru atitudinea medicilor? Eu i-aș băga cel puțin 10 ani după gratii pe cei care au declarat boala chiar și în lipsa ei. Ăștia nu mai sunt doctori ci criminali gen Mengele.

-6 (22 voturi)
Andreas TSA
8.07.2020, 10:20:16

doar nu se asteapta cineva ca "doctorii" sa recunoasca ca au zis asa ceva. autoritati care sa admita ca au gresit? pai inca nu am vazut asa ceva in Rumania. Nebuna de vina. si am terminat povestea.

-5 (17 voturi)
Xi Richard
8.07.2020, 10:42:32

minti ca un covidiot

+2 (12 voturi)
Xi Richard
8.07.2020, 10:38:30

covidioti au nevoie de povesti false pentru asi justifica conspiratia din cap -------------------------- sunt unii ce fac rau pentru ca pot dar sunt altii ce fac rau pentru asi confirma superioritatea ""intejlektuala"" vezi cazul la religioparzi ce isi inventeaza povesti cu miracole sau fapte imaginare

-1 (11 voturi)
Xi Richard
8.07.2020, 10:41:27

FOARTE BINE SA II IA BANI LA PRO__ SA MAI INVENTEZE POVESTI ------------------------- marea masa a covidiotilor sunt religioparzi de ce oare ? din credulitate ?

0 (8 voturi)

Vezi toate comentariile (17)