Arad

articolul anterior articolul urmator

Ofiţerul român care i-a dat o replică acidă senatorului Daniel Barbu, felicitat de un General NATO

0
26 Sep 2016 22:08:06
Autor: Untaru Claudia
Florin Valea primind diploma de la generalul NATO FOTO Florin Valea
Florin Valea primind diploma de la generalul NATO FOTO Florin Valea

Ofiţerul MApN, participant la cinci misiuni militare externe şi membru al GCSP (Geneva Centre of Security Policy), care i-a dat o replică usturătoare politicianului Daniel Barbu, parlamentarul ALDE a fost, luni, felicitat pentru munca depusă timp de un an în Bosnia şi Herţegovina, unde se află într-o misiune de menţinere a păcii, de un General NATO.

Mesajul postat pe Facebook în care îi dădea replica lui Daniel Barbu a stârnit controverse şi de sâmbătă până astăzi a fost citit de zeci de mii de de persoane, comentat de mii şi preluat de mai toată media din România. Vorbim despre mesajul:

„Am participant la 3 misiuni în Afganistan, domnule Daniel Barbu. Ştiţi ce se află în acele cufere metalice care s-au întors din Afganistan? Nu sunt spăgi sau comisioane care circulă în cercurile dumneavoastră, sunt trupuri de militari care au plecat în Afganistan pe o diurnă egală cu 40% din diurna unui politician. Ochelarii dumneavoastră ar merita să fie striviţi de bocancul plin de praf al unui soldat. (preferabil să-i aveţi pe nas)”.

Acum l-a două zile după acesta, ofiţerul a fost apreciat de către superiorii aflaţi în Bosnia şi Herţegovina, în timp ce o parte dintre românii din ţară îi criticau mesajul spunând că este unul dur.

„Astăzi, 26 Septembrie, am avut nişte feelinguri contradictorii: pe de o parte nu ai cum să rămâi indiferent la unele săgeţi care vin inspre tine pentru că ai îndrăznit, tu ca simplu «racan», să-i atragi atenţia unui domn senator că a dat cu «cravata» în fasole sau că ai renunţat la o miză de 50.000 euro pentru că ar fi trebuit să faci ceva contra principiilor tale, pe de alta parte, m-am simţit onorat să fiu felicitat pentru munca mea, de un General NATO, la propunerea şefului meu olandez. Cam care ar trebui să conteze pentru mine?”.

Şi acest mesaj a început încă din primele minute după postarea lui pe Facebook să strângă sute de like-uri şi comentarii. 

Militarul arădean a reuşit să strângă prieteni virtuali din toată ţara, chiar dacă unii nu s-au arătat de acord cu mesajul transmis senatorului.

Vă mai recomandăm: Daniel Barbu, desfiinţat de încă un militar român: „Ochelarii dumneavoastră ar merită să fie striviţi de bocancul plin de praf al unui soldat“

Un ofiţer român care a participat la concursul Masterchef instruieşte armata din Bosnia: „În una dintre misiuni nu am dormit noaptea deloc timp de şase luni“

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii

Modifică Setările