Arad

articolul anterior articolul urmator

Pompierii arădeni salvează vieţi cu maşini vechi de aproape 20 de ani

0
13 Oct 2010 07:34:52
Autor: adevarul
Micuţii au fost cei mai curioşi să vadă tehnica din dotare a pompierilor ISU Arad
Micuţii au fost cei mai curioşi să vadă tehnica din dotare a pompierilor ISU Arad

Pompierii din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Arad intervin la dezastre şi cu maşini vechi de 20 de ani. Militarii simulează, în cadrul Zilelor Porţilor Deschise, ruperea barajului de la Tauţ, urmată de evacuarea victimelor.

Intervin la descarcerări şi calamităţi, asistă la tragedii şi îşi riscă viaţa în fiecare zi. Sunt militarii din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă, care au organizat o nouă zi a Porţilor Deschise.

Vizitatorii care au păşit în incinta unităţii au fost curioşi să vadă în ce condiţii şi cu ce tehnică lucrează persoanele care salvează vieţi. „Evenimentul de astăzi este prilejuit de Ziua Internaţională pentru Reducerea Riscului Dezastrelor Naturale. Vizitatorilor le-au fost prezentate mijloacele de intervenţie în caz de dezastre naturale şi modul de folosire a acestora”, a declarat Sorina Ambruş, purtător de cuvânt la Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă.

Fonduri puţine

Ce se ascunde de fapt în spatele pereţilor inspectoratului, doar militarii care lucrează acolo ştiu. Pompierii sunt nevoiţi să intervină la dezastre şi cu maşini fabricate din anii ‘80, pentru că nu există fonduri suficiente care să ajute la reînnoirea în totalitate a parcului auto. „Avem şi maşini vechi, cu care ne descurcăm mai greu atunci când plecăm într-o misiune, dar lucrăm şi autospeciale noi, dotate cu aparatură modernă”, a adăugat Sorina Ambruş. Maşinile pe care au lucrat mai multe generaţii, dare care au ajutat la salvarea a mii de vieţi omeneşti, au fost admirate cu mare drag de micuţii prezenţi la eveniment.

Simulare de exerciţiu

În cursul zilei de mâine, pompierii au anunţat că vor organiza o simulare de rupere a barajului de la Tauţ, urmată mai apoi de evacuarea victimelor. La acest exerciţiu vor participa scafandrii din mai multe judeţe. Acest exerciţiu se practică trimestrial şi are ca scop intervenţia rapidă a militarilor în cazul unei tragedii de mare amploare. „Vor participa şi Comitetele Locale pentru Situaţii de Urgenţă din localităţile în vecinătatea barajului”, a spus Sorina Ambruş.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii

Modifică Setările