Arad

articolul anterior articolul urmator

PORTRET Vale Costea este numărul unu la modificat maşini

0
4 Nov 2010 20:53:37
Autor: adevarul
Vale Costea
Vale Costea

Tânărul nu doarme toată noaptea când are automobile în lucru sau când trebuie să meargă la vreo competiţie. Valentin Costea, Vale cum îi spun prietenii, este pasionat de maşini de mic.

La vârsta de 10 ani, tatăl său a pus un motor rusesc pe o bicicletă, iar  tânărul s-a ocupat de carene, astfel că invenţia lui semăna foarte mult cu o motocicletă. Este lesne de înţeles că a fost cel mai admirat copil din cartier cu invenţia sa, care i-a încurajat pasiunea pentru motoare. La 12 ani avea prima motocicletă şi tot de atunci datează şi pasiunea lui pentru motoare şi pentru viteză. În decursul timpului şi-a cumpărat mai multe motociclete performante. Pasiunea i-a adus multe satisfacţii, premii şi o gaşcă mare de prieteni.

„Am renunţat la pasiunea pentru motoare când m-am căsătorit, adică în anul 2008. Am dat cu regret ultima motocicletă unui prieten, iar de atunci, în fiecare vară, plănuiesc să îmi cumpăr una nouă”, a spus Vale. La pasiunea pentru maşini nu va renunţa niciodată, pentru că automobilele fac parte din viaţa lui. De-a lungul timpului, în garajul său şi-au făcut loc maşini sport cu mulţi cai sub capotă. „Încă din anii de facultate am început să modific exteriorul maşinilor mele sau ale prietenilor”, a mai spus tânărul.

Şcoala de şoferi, la 17 ani

Vale este singurul român a cărui maşină a apărut în aceeaşi săptămână pe coperta mai multor reviste din Italia, Germania şi România. La 17 ani a făcut deja şcoala de şoferi şi a aşteptat cu nerăbdare vârsta majoratului pentru a deţine permis de conducere. Pasiunea pentru maşini a  moştenit-o de la tatăl lui. „Tata a fost de tânăr pasionat de maşini. Când toată lumea avea Dacia, el se plimba cu un Fiat decapotabil. Era galben şi de senzaţie. La 20 de ani am modificat şi eu un Porsche decapotabil şi l-am făcut tot galben”, a mai spus Vale.

Întrebări şi răspunsuri
Ce maşină ai avut la 18 ani?
Este vorba despre o maşină sport de care îmi era tare drag.

Cu ce maşini te mândreşti acum?
Cu un Porsche, un Mercedes CLK, Nisanul 300 ZX ce va fi prezent şi în competiţia de la Arad, mai multe maşini de teren, printre care preferata mea, un Hummer H2, şi maşina de suflet, un Plymouth Prowler, cu care fac senzaţie când ies pe străzile Aradului.

Când lucrezi la maşini?
Nu dorm noaptea când am  maşini în lucru, fac nonstop schiţe şi numai despre asta vorbesc toată ziua, spre disperarea soţiei mele, Diana.

Profil
Născut. 3 octombrie 1979
Studii. Facultatea de Ştiinţe Economice şi Facultatea de Drept
Familie. Căsătorit

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii

Modifică Setările