Arad

articolul anterior articolul urmator

Scafandrii arădeni îşi fac astăzi ucenicia pe lacul de la Tauţ

0
14 Oct 2010 09:54:43
Autor: adevarul
Pompierii arădeni îşi vor demonstra astăzi abilităţile
Pompierii arădeni îşi vor demonstra astăzi abilităţile

Zeci de scafandrii din cinci judeţe vor simula astăzi, ruperea barajului de la Tauţ şi evacuarea mai multor persoane. Exerciţiul de azi este prilejuit cu ocazia Zilei Internaţionale pentru Reducerea Riscului Dezastrelor Naturale.

După ce ieri, Inspectoratul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Arad şi-a deschis porţile arădenilor, astăzi în schimb aceştia se mută la Tauţ. Pompierii arădeni alături de scafandrii din Arad, Timiş, Constanţa, Hunedoara şi Alba îşi pun astăzi la încercare îndemânarea la barajul de la Tauţ, ca mijloc de promovare a   reducerii efectelor dezastrelor naturale, inclusiv prevenirea, atenuarea şi pregătirea împotriva dezastrelor.

„Acesta este un exerciţiul trimestrial, cu participarea scafandrilor din judeţele Arad, Alba, Timiş, Hunedoara şi Constanţa. În cadrul exerciţiului va fi simulată ruperea barajului de la Tauţ, urmată de evacuarea persoanelor. Alături de noi, vor fi activate şi Comitetele Locale pentru Situaţii de Urgenţă din localităţile Tauţ, Târnova, Zărand, Seleuş şi Şilindia”, a spus Sorina Ambruş. Purtător de cuvânt al ISU Arad.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii

Modifică Setările