Arad

articolul anterior articolul urmator

Supereroii Alexiei. Patru copii au strâns peste 12.000 de lei pentru a ajuta o fetiţă bolnavă de cancer

0
27 May 2021 15:13:32
Autor: Daniel Dancea
Cei patru copii au strâns în patru zile peste 12.000 de lei FOTO Facebook/Supereroii Alexiei
Cei patru copii au strâns în patru zile peste 12.000 de lei FOTO Facebook/Supereroii Alexiei

O fetiţă de 11 ani, bolnavă de cancer, are nevoie de aproximativ 40.000 de euro pentru a fi operată, la Viena. În campania de strângere de fonduri pentru Alexia s-au implicat şi patru copii care au strâns, după ce au vândut limonadă la colţul străzii, peste 12.000 de lei.

Până în toamna anului trecut, Alexia, care locuieşte în cartierul arădean Gai, a fost un copil perfect sănătos. Coşmarul familiei Miklos a început în luna septembrie 2020, când fetiţa de 11 ani a început să resimtă dureri la umăr. 

„O durea mâna, dar vag. Acum o durea şi două trei zile era ok. Dormea pe mână, nu avea nicio problem”, povesteşte mama Alexiei, Florentina Miklos. Pentru că durerile se intensificau, iar părinţii au observat şi o mică modificare a umărului, au mers la un medic ortoped. Din cauza pandemiei, termenul în care fata a fost programată a fost unul mai lung, dar la insistenţele părinţilor, Alexia a fost consultată mai repede de un medic ortoped.

Diagnostic cumplit: cancer

„Înainte de a se umfla mâna, am făcut programare la ortopedie. Nu era nimic care să se vadă, era o simplă durere. M-a sunat doamna de la şcoală să îmi spună că o doare mâna şi că e un pic umărul diferit faţă de celălalt. Când a văzut-o domnul doctor a spus că e bai, să mergem să îi facă radiografie”, povesteşte Florentina Miklos. 

În urma investigaţiilor, medicii au pus necruţătorul diagnostic: cancer. Medicii din România, inclusiv un medic de la Budapesta, au spus că pentru salvarea Alexiei e nevoie de amputarea mâinii. Când se pregătea să meargă la Budapesta pentru amputarea mâinii, Alexia a primit o şansă de la Viena. Medicii austrieci s-au angajat să facă operaţia, al cărei cost era estimate la 54.000 de euro.

Alexia Miklos a fost diagnosticată cu cancer în toamna anului 2020
Oameni cu suflet mare s-au mobilizat pentru a o ajuta pe Alexia, dar încă e nevoie de fonduri FOTO Facebook/Supereroii Alexiei

Mobilizarea comunităţii

În urma unei campanii de strângere de fonduri au fost strânşi banii pentru operaţie, dar analizele au scos la iveală că boala s-a extins şi Alexia are nevoie de încă trei operaţii al cărei cost depăşeşte 60.000 de euro. Tot din donaţii s-au strâns peste 20.000 de euro, dar este nevoie de încă aproximativ 40.000 de euro pentru ca fetiţa să poată fi operată la Viena. 

Pentru a strange bani, în parcul din cartier, mai mulţi copii, ajutaţi de părinţii lor, au organizat un târg cu vânzare de produse şi au reuşit să strângă astfel 5.700 de lei şi 100 de euro.

Vlad, Matei, Alex şi Edi, cu care Alexia se juca înainte de a fi diagnosticată cu cancer, au mers mai departe şi au deschis la intersecţia a două străzi un punct de vânzare a limonadei. În patru zile, cei patru copii au reuşit să strângă din donaţiile oamenilor cu suflet mare peste 12.000 de lei. 

Toţi banii au fost donaţi mamei Alexiei. Valentina, mama unuia dintre copii a povestit că în cele patru zile în care au vândut limonadă pentru Alexia, fiul ei şi prietenii lui plecau de la after-scohool, mergeau acasă să pregătească limonada, iar până seara stăteau în intersecţie.

Oamenii au fost, astfel, sensibilizaţi şi au donat pentru Alexia. „Au fost şi oameni care au venit seara la noi la poartă să doneze.  Şi de undeva dintr-un sat a venit cineva care a văzut pe Facebook să doneze”, a mai povestit Valentina.  Cei care vor să o ajute pe Alexia o pot face donând în contul RO74 RZBR 0000 0600 1684 3111, deschis pe numele mamei, Miklos Florentina.

Vă mai recomandăm să citiţi şi: 

Asociaţia „Dăruieşte Viaţă“ construieşte un spital modular în curtea Spitalului Elias

Asociaţia Dăruieşte Viaţă vrea să refacă de la zero Spitalul Marie Curie

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii

Modifică Setările