Arad

articolul anterior articolul urmator

UPDATE FOTO Sute de TIR-uri stau la coadă în judeţul Arad, la Vama Nădlac. Ungurii nu le dau voie să intre în Ungaria

0
26 Mar 2013 12:14:18
Autor: Untaru Claudia, Lavinia Bălulescu
Sute de TIR-uri stau la coadă
Sute de TIR-uri stau la coadă

În Vama Nădlac s-a format o coadă de sute de TIR-uri, întinsă pe aproximativ şapte kilometri. Vameşii unguri nu permit intrarea în Ungaria, din cauza zăpezii şi a circulaţiei care se desfăşoară în condiţii de iarnă.

UPDATE 13.00 Reprezentanţii Companiei Naţionale de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din Romania spun că încă de luni seara, de la ora 21,00 din cauza condiţiilor meteorologice nefavorabile, autorităţile din Ungaria au interzis intrarea pe teritoriul ţării a vehiculelor cu masa totală maximă autorizată mai mare de 7,5 tone prin punctele de trecere a frontierei cu România.

De asemene, Poliţia de Frontieră Română a fost informată de autorităţile din Ungaria, prin intermediul punctului de contact româno-maghiar, că traficul automarfarelor cu masa mai mare de 7,5 tone a fost restricţionat, în sensul că nu se permite intrarea, temporar, pe teritoriul Ungariei. Aceştia spun că asigură în permanenţă sprijin participanţilor la traficul transfrontalier şi împreună cu autorităţile competente acţionează în vederea intervenţiei în caz de urgenţă.

Astăzi de dimineaţă, circulaţia autoturismelor a fost deviată de pe DN 7 pe un drum judeţean, în apropiere de frontiera cu Ungaria din cauza a sute de camioane care sunt blocate pe drum pe o distanţă de cel puţin opt kilometri. Autorităţile maghiare au comunicat că această măsură e pe termen nelimitat, până la îmbunătăţirea condiţiilor meteo.

Patrule mixte formate din poliţişti de frontieră şi poliţişti de la circulaţie acţionează pentru fluidizarea traficului în zona de graniţă cu Ungaria. De asemenea, unele camioane sunt îndreptate spre punctul de trecere Vărşand, unde locul de aşteptare pentru TIR-uri e mai spaţios.

Nici în Nădlac vremea nu este mai favorabilă, deoarece de câteva ore ninge abundent, iar unii şoferi de TIR au început să-şi piardă răbdarea.

Unii şoferi care stau la coadă aşteaptă deja de 12 ore şi nu se ştie încă ce perioadă mai trebuie să rămână acolo. Deşi în Ungaria zăpada este mare,

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii

Modifică Setările