Arad

articolul anterior articolul urmator

TIMP LIBER: Motoare turate la aeroport

0
4 Nov 2010 20:23:02
Autor: adevarul
Ultima cursă a sezonului va avea loc la Arad
Ultima cursă a sezonului va avea loc la Arad

Peste o sută de piloţi din ţară se vor întrece la prima ediţie de Drag Racing. Pasionaţii de cai putere sunt aşteptaţi duminică, la Aeroportul Arad, la o competiţie naţională de accelerare auto pe distanţa standard de 400 de metri.

Acest tip de cursă presupune alinierea la start a câte două maşini care pornesc simultan, iar cea care obţine cel mai bun timp pe distanţa de 400 de metri este considerată câştigătoare. „Instalaţia de cronometrare este una profesională, special dedicată acestui tip de curse, fiind dotată cu un semafor de start şi diferiţi senzori montaţi pe toată lungimea pistei, care să ofere informaţii referitoare la viteză şi timpi în diferite puncte ale traseului”, a spus Valentin Costea, organizator. Printre automobilele prezente vor fi şi maşini special pregătite pentru astfel de curse.

Programul concursului

La eveniment sunt aşteptaţi atât piloţi din toată ţara, reprezentanţi ai diferitelor cluburi de acest gen, cât şi pasionaţii din Arad şi oraşele apropiate: Timişoara, Oradea, Deva, Cluj. Pasionaţii de cai putere se vor putea înscrie la concurs înainte de începerea competiţiei. Duminică, începând cu ora 9.00 şi până la ora 12.00, se vor desfăşura antrenamentele bolizilor, după care vor începe sesiunile de calificări. De la ora 15.00 se va da startul oficial al competiţiei, care va dura până la ora 17.00, când vor fi anunţaţi câştigătorii şi va avea loc festivitatea de premiere. Conform organizatorilor, premiile vor consta în produse din domeniul auto, cum ar fi jante, uleiuri şi alte accesorii necesare maşinilor modificate.


RECOMANDARI

„Jack şi vrejul de fasole” la Marionete

Cei mai mici spectatori sunt aşteptaţi în acest sfârşit de săptămână la piesa „Jack şi vrejul de fasole”, care se va juca duminică, de la ora 11.00, la Teatrul de Marionete. În viziunea regizorului Luis Montoto, „Jack şi vrejul de fasole” urmăreşte creşterea şi maturizarea lui Jack, mesajul spectacolului fiind acela că nu doar banii şi realizarea pe plan material sunt importante, ci mai ales împlinirea pe plan spiritual. „De menţionat că regizorul spaniol foloseşte în realizarea acestei producţii mai multe tehnici diferite caracteristice acestui gen teatral – marionetele cu fire, marionetele mânuite de actor, precum şi tehnica chinezească a umbrelor proiectate”, a declarat Radu Dinulescu, directorul Teatrului de Marionete Arad. Spectacolul devenit deja un hit va încânta cel mai probabil,şi de acum înainte, generaţii şi generaţii de copii.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii

Modifică Setările