Arad

articolul anterior articolul urmator

Transformarea unui teren abandonat într-un punct de atracţie. Terenuri de sport, zonă împădurită de camping, spaţii de joacă, parc, luciu de apă

0
24 Jul 2019 10:52:53
Autor: Stefan Both
Terenul din zona Mărului
Terenul din zona Mărului

ADR Vest şi Primăria Arad au semnat, la Timişoara, un contract de 4,8 milioane de euro, bani de la Uniunea Europeană, pentru transformarea zonei Mărului.

Un teren degradat din Arad, care fost lăsat abandonat mult timp, se va trabnsforma într-un punct de atracţie. Primăria Arad a primit 4,8 milioane de euro pentru reconversia zonei abandonate şi transformarea într-o zoă de agreement. 
 
Agenţia pentru Dezvoltare Regională (ADR) Vest şi Primăria Municipiului Arad au semnat, la Timişoara, contractul de finanţare, care se ridică la aproape 4,8 milioane de euro. Terenul de pe strada Mărului din Arad, pe o suprafaţă de aproximativ 282.000 de metri pătraţi, va fi transformat complet.

Vor exista numeroase facilităţi de petrecere a timpului liber şi relaxare pentru locuitorii urbei: terenuri de sport, zonă împădurită de camping, spaţii de joacă pentru copii, luciu de apă, piste pentru biciclete etc.
 
Astfel, în zona Mărului vor fi amenajate două terenuri de fotbal cu gazon natural, trei terenuri multifuncţionale - un teren de handball, două de tenis de câmp, un teren de handball, două de baschet, un teren de baschet, două de volei, toate cu gazon natural, precum şi un teren de baschet cu suprafaţă sintetică şi unul de tenis cu tartan.
 
De asemenea, proiectul prevede realizarea unor locuri de joacă pentru copii, două astfel de spaţii, zone împădurite pentru camping, două parcuri chinologice, piste de biciclete, un luciu de apă întins pe o suprafaţă de 71.600 mp, parcări, alei, drum de acces auto etc.

 
“Investiţia are drept scop asigurarea unor condiţii de viaţă mai bune pentru locuitorii municipiului, prin crearea noii zone de agrement şi recreere, creşterea suprafeţelor verzi, concomitent cu reducerea nivelului de poluare şi, nu în ultimul rând, îmbunătăţirea aspectului estetic al oraşului”, se arată în proiect.
Perioada de implementare este de 23 de luni.
 
Semnatarii contractului au fost Călin Bibarţ, primarul Aradului, şi Sorin MAXIM, directorul general al Agenţiei pentru Dezvoltare Regională Vest - Organism Intermediar pentru proiectele europene în Regiunea Vest.
 
Proiectul este finanţat prin Regio - Programul Operaţional Regional (Regio-POR) 2014-2020, Axa Prioritară 4 - Sprijinirea dezvoltării urbane durabile, Prioritatea de Investiţii 4.2- Realizarea de acţiuni destinate îmbunătăţirii mediului urban, revitalizării oraşelor, regenerării şi decontaminării terenurilor industriale dezafectate (inclusiv a zonelor de reconversie), reducerii poluării aerului şi promovării măsurilor de reducere a zgomotului.
 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii