Arad

articolul anterior articolul urmator

Tumoarea Mariei Chiper, posibil record naţional

0
27 Jan 2010 08:54:33
Autor: adevarul
Maria Chiper se reface după operaţie în Spitalul Matern din Arad
Maria Chiper se reface după operaţie în Spitalul Matern din Arad

Medicii de la Matern au reuşit să extirpe o tumoare de dimensiuni rar întâlnite în spitalele din România. Un control de rutină făcut de medici unei femei de 52 de ani s-a transformat într-o premieră a chirurgiei arădene.

Trei chirurgi şi doi anestezişti au lucrat peste două ore pentru a extirpa tumoarea gigant descoperită în cazul Mariei Chiper, o femeie de 52 de ani internată la Spitalul Matern din Arad. Cadrele medicale care au contribuit la extirparea cu succes a tumorii gigant sunt foarte aproape de a doborî recorduri în domeniu. Deşi medicii arădeni nu sunt la prima operaţie de extirpare de tumori gigante, este pentru prima dată când se înregistrează un raport atât de mic între greutatea tumorii şi cea a organismului pacientului.

Maria Chiper este în curs de recuperare
„Pentru întreaga echipa de medici care a participat la operaţie, consider că a fost o reuşită. Ba chiar mai mult de atât, am înregistrat un record cel puţin la nivel local, dacă nu şi la nivel naţional. Vă daţi seama, la 47 de kilograme cât avea femeia înainte de operaţie, doar tumora cântărea 17 kilograme”, a declarat doctorul Sorin Prişcă, managerul Spitalului Matern din Arad. Medicii care au contribuit la extirparea tumorii au transformat-o pe Maria Chiper în vedetă peste noapte.
Vâlva produsă de tumoarea gigant a dat femeii de 52 de ani imaginea celei care, deşi firavă, a reuşit să câştige lupta cu boala. „Mă simt destul de bine, sper să îmi revin cât mai repede. Mă bucur că am dat aici de nişte doctori minunaţi care au făcut tot ce le-a stat în putinţă să mă ajute să scap. Le mulţumesc celor care au avut grijă de mine şi mi-au luat viaţa în mâini. Datorită lor trăiesc acum”, a mărturisit Maria Chiper. Femeia va părăsi spitalul peste 7-8 zile, şi va fi nevoită să urmeze un regim special.

30 de minute de faimă pentru tumoarea gigant
Cazul femeii a depăşit graniţele ţării, ajungând şi în atenţia presei maghiare, interesate de tumoarea gigant şi povestea care a transformat viaţa Mariei Chiper într-un calvar. Femeia va face obiectul unei ample documentări a televiziunii maghiare prezente astăzi la spital pentru mai multe detalii legate de caz.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii

Modifică Setările