Arad

articolul anterior articolul urmator

Ucigaşi cu sânge rece puşi la plată

0
2 Aug 2011 08:20:23
Autor: adevarul
Cei trei criminali vor rămâne ani buni după gratii
Cei trei criminali vor rămâne ani buni după gratii

Criminalii din Bocsig au fost obligaţi să plătească soţiei victimei zeci de mii de euro şi alte câteva zeci de mii de lei drept despăgubiri morale şi materiale. Cei trei bărbaţi au fost condamnaţi la 39 de ani de puşcărie după ce şi-au omorât amicul şi l-au aruncat în Criş.

Liviu Udrescu, Nicolae Ignat şi Dumitru Corb, care anul trecut au reuşit să şocheze prin cruzime atunci când şi-au ucis prietenul de pahar şi l-au aruncat în apele Crişului, sunt aşteptaţi zilele acestea în faţa magistraţilor din cadrul Curţii de Apel Timişoara.

Ei au declarat apel la decizia judecătorilor arădeni, după ce doi dintre ei, respectiv Liviu Udrescu şi Dumitru Corb, au primit câte 15 ani fiecare, în timp ce Nicolae Ignat a fost condamnat la 9 ani de puşcărie. Pe lângă anii de închisoare, criminalii au fost obligaţi de instanţă să plătească bani grei drept despăgubiri soţiei victimei.

Şi-au băut minţile


„Instanţa a admis ca pentru soţia victimei, inculpaţii să plătească împreună suma de 5.689 de lei drept daune materiale şi încă 65.000 de euro drept despăgubiri morale”, a declarat Diana Dărăban, purtător de cuvânt al Tribunalului Arad.Totul s-a petrecut în urmă cu un an. Florin Achim, în vârstă de 36 de ani, căsătorit şi cu doi copii minori, dispăruse de acasă de câteva zile. Pe motiv că merge să scoată suma de 500 de euro, bani pe care i-a trimis mama sa din Italia, bărbatul s-a făcut nevăzut. Timp de câteva zile, soţia sa l-a căutat pe la rude şi prieteni, dar bărbatul nu era nicăieri. În cele din urmă, femeia s-a hotărât să ceară sprijinul poliţiştilor din localitate pentru a-şi găsi soţul. Aşa au început căutările. Întâmplarea a făcut ca după câteva zile, în mâinile poliţiştilor să ajungă telefonul mobil a lui Florin Achim. Atunci, oamenii legii au făcut cale întoarsă şi au mers pe fir pentru a afla cine a vândut telefonul. Aşa au dat de unul dintre suspecţi, un bun prieten al bărbatului.

Cei trei bărbaţi, împreună cu Florin Achim, s-au întâlnit acasă la unul dintre ei, mai exact la Dumitru Corb. Acesta era părăsit de soţie şi locuia singur după ce a fost expulzat din Franţa. Aşa că, după câteva pahare de alcool, bărbatul şi-a amintit de soţia care îl părăsise şi care îl înşelase, în urmă cu aproape un an, cu victima.
De aici şi până la încăierare nu a fost decât un pas. După ce şi-au împărţit câţiva pumni, au sărit şi ceilalţi doi şi l-au lovit pe Florin Achim cu picioarele şi cu un scaun. L-au lăsat fără suflare într-o baltă de sânge. Imediat ce au constatat că este mort, criminalii au hotărât să îl dezbrace şi să scape de orice dovadă.

„După ce au omorât în bătaie victima, ei au încercat să şteargă urmele infracţiunii. Au ars în foc covorul însângerat, corpul contondent şi hainele victimei, după care au luat cadavrul şi l-au transportat la aproximativ 400 de metri şi l-au aruncat în apele Crişului”, a declarat procurorul de caz Florin Roman, din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Arad.

Unul dintre criminali, dat în urmărire

Speriat de ceea ce făcuse, cel care pornise scandalul s-a făcut nevăzut. În tot acest timp, mama sa, Florica, îl credea mort. „Am fost ferm convinsă că s-a sinucis, pentru a mai încercat să îşi pună capăt zilelor şi în alte dăţi. Chiar dacă are patru copii, niciodată nu a fost om de casă, iar băutura îi lua minţile”, a povestit mama lui Dumitru Corb. Criminalul s-a predat după aproximativ o săptămână de căutări.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii

Modifică Setările