UPDATE Deficitul de medici din spitalele arădene trimite pacienții în groapă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Călin Oroș se plimbă de patru zile, din spital în spital, cu o durere de ureche ca să primească un diagnostic. Pacientul a  avut  ghinionul ca în aceste zile, doi dintre cei trei medici ORL din oraş să fie plecaţi la un congres internaţional.

Din cauza deficitului de medici, bolnavii sunt nevoiţi să bată cabinetele  medicale zile în şir ca să primească un diagnostic. În Arad, un singur medic ORL a mai rămas să asigure urgenţele şi să supravegheze bolnavii.

Acum patru zile, Călin Oroș şi-a extras o măsea. De atunci au început dureri groaznice ale capului, localizate în ureche. Şi cum durerea nu ceda, bărbatul a încercat să afle ce are. Primul drum, la sectia ORL. De aici a fost trimis la policlinică, unde medicii ar fi trebuit să asigure urgenţele.

A găsit cabinetul ORL încuiat. Au început drumurile între Spitalul Municipal şi Spitalul Judeţean,  însă bolnavul nu a reuşit să găsească medicul ca să-i dea diagnosticul corect.

“De patru zile mă plimb, nu mai pot de durere. La Spitalul Judeţean medicul e în concediu, la Policlinica Municipală mi s-a spus că nu sunt medici, că sunt plecaţi la un congres” , a spus  Călin Oroș.

55 de lei pentru un paracetamol

În cele din urmă, bărbatul a ajuns la un cabinet privat, unde medicii i-au zis că are otită, i-au dat paracetamol şi i-au băgat o vată cu spirt în ureche. Pentru acest tratament, Călin a plătit 55 lei.

“Asta e situaţia, sunt puţini medici. Vor ajunge să meargă la Szeged, Timişoara, va fi şi mai rău. Gândiţi-vă că am de văzut cazuri foarte  grave, sunt singurul medic, ceilalţi sunt la congres, fac gărzi şi  asigur urgenţele singur până sâmbătă”, a explicat situația, Petru Korodi, medic ORL.

În cele din urmă, pacientul a primit un diagnostic. Durerea venea de la extracţia măselei şi nu era vorba de otită. “Situaţia creată la Spitalul Municipal se va reglementa sâmbătă, când medicii plecaţi  la congresul de la Iaşi vor reveni. E vorba de un deficit de medici  care s-ar putea rezolva dacă aceştia ar fi plătiţi corespunzător şi nu ar mai pleca în străinătate”, a declarat Ionel Drăgănescu, director DSP Arad. În Arad există un singur chirurg maxilo-facial şi trei medici ORL, în loc de cinci.

Citat: “Nu mai ştim ce să facem. Noi plătim asigurări, taxe, dări şi nu ne bagă nimeni în seamă, nu se poate aşa ceva”, Adela Oroș, soţia pacientului.
 

Arad



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite