Arad

articolul anterior articolul urmator

VIDEO Dialog incredibil între un director DSP şi medici: „V-aţi ales prost meseria. Cu părul ăla dumneata eşti chirurg?“

82
31 Mar 2020 15:46:42
Autor: Daniel Dancea
Şeful DSP Arad a fost filmat într-o discuţie aprinsă cu medicii trimişi în vamă
Şeful DSP Arad a fost filmat într-o discuţie aprinsă cu medicii trimişi în vamă

O înregistrare publicată marţi, 31 martie, pe Facebook arată un dialog aprins între şeful DSP Arad şi mai multe cadre medicale ce urmau să fie trimise să muncească în Vama Nădlac. Şeful DSP Arad susţine că înregistrarea e de acum două săptămâni şi este trunchiată.

O filmare publicată marţi dimineaţa scoate la iveală un dialog incredibil între şeful DSP Arad, Constantin Cătană, şi mai multe cadre medicale ce urmează a fi trimise în vamă pentru triajul epidemiologic. Din înregistare se poate vedea că discuţia este extrem de tensionată, şeful DSP ajungând să îi reproşeze unuia dintre medici inclusiv modul în care arată. „Unde eşti dumneata chirurg? Cu părul ăla, dumneata eşti chirurg? Asta e ţinută morală şi fizică de chirurg?”, spune şeful DSP Arad în înregistrare.

­­­La un moment dat, Cătană o întreabă pe una dintre doctoriţe dacă e româncă şi le spune celor care refuză să meargă la frontieră: „V-aţi ales prost meseria. Cineva de aici îşi imaginează că eu am echipament aici şi nu i-l dau?”, mai spune şeful DSP Arad.

În momentul în care unul dintre cadrele medicale spune că „avem dreptul să cerem o protecţie”, iar o altă doctoriţă avertizează că personalul medical nu a fost instruit cu privire la folosirea combinezoanelor pentru a evita contaminarea, şeful DSP explodează. „Hai că văd că eşti inteligentă. Cum se ia echipamentul ca să nu contaminezi? Dar pe cine să contaminezi?”, întreabă şeful DSP Arad, care a fost avertizat că medicii se pot contamina dacă nu folosesc corespunzător echipamentul.  În finalul înregistrării, şeful DSP Arad le spune celor prezenţi că după ce va trece criza „vom trage o linie să vedem cine a fugit şi cine a rămas”.

Contactat de „Adevărul”, şeful DSP Arad, Constantin Cătană, a declarat că înregistrarea este „de acum două săptămâni”. Constantin Cătană susţine că nu a văzut înregistrarea, dar bănuieşte că este doar finalul pentru că discuţia, care a avut loc la 7 dimineaţa, a fost una mai lungă. „Este foarte important să vedem toată înregistrarea pentru că nu am început eu pur şi simplu să ridic tonul pur şi simplu la colegii noştri fără un motiv serios. Dânşii au plecat (n.r. în vamă), ne-am împăcat imediat, au prestart atribuţiile în frontier, au mai mers şi a doua oară. Nu este chiar atât de dramatic cum pare. Este o campanile de denigrare, dar eu merg înainte. Este stare de urgenţă. La ora care am făcut acea filmare, dânşii erau dezertori. O spun fără nicio emoţie. Dacă nu vrei să mergi unde eşti trimis să îţi exerciţi atribuţiile căpătate în urma unor studii”, a declarat şeful DSP Arad.

Întrebat dacă era nevoie ca medicii să fie instruiţi cu privire la folosirea echipamentului de protecţie, şeful DSP a răspuns: „Ca să ne înţelegem. Un medic care a făcut şase ani de facultate, şi dânşii aveau doi trei ani de rezidenţiat, vi se pare normal să nu ştie? Să nu ştii după şase ani de facultate, după trei ani de rezidenţia? Era şapte dimineaţa, eu veneam după o noapte teribilă şi dânşii nu merg şi nu vor să facă, că nu ştiu cum să se îmbrace, că nu ştiu cum să îşi tragă mănuşile. Trebuie văzută toată filmarea ca să înţelegem contextul pentru că altfel eu pot fi acuzat foarte simplu, dar asta este. Îmi asum”.

Referitor atacul verbal asupra medicului de care s-a luat pentru modul în care arată, şeful DSP Arad, a recunoscută că „am fost un pic cam dur cu dânsul”. „Nu ştiu dacă se vede în filmare. Dacă l-aţi fi văzut, poate că îmi dădeaţi dreptate”, a declarat Cătălin Cătană.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

82 Comentarii

toma spinu
31.03.2020, 16:12:02

In țara asta s-a furat tot ce se poate fura și nimeni nu a fost făcut raspunzător.Acest rebut uman are nesimțirea de a se rățoi la niste oameni care îsi cer drepturile.

+21 (43 voturi)
Corina
31.03.2020, 16:57:08

Revoltător chiar și numai pentru că îi tutuiește, ce să mai vorbim de restul... Se pare că recunoaște că nu le-a putut oferi suficient echipament și îi trimite să trieze emigranți cu sutele. Sper că e numit de PSD și altcineva va putea lucra foarte curând altfel în postul lui.

+11 (35 voturi)
LazyBear
31.03.2020, 16:21:16

Ia nu mai cautati scandal cu lumanarea, dragilor (jurnalisti), ca nu e momentul de cancanuri. In tara asta nu mai exista decat sensibili si emuli infocati ai ”magna carta”. Nimeni nu mai are obligatii, toti au doar drepturi. E ca la razboi, punct. Crede careva ca entitatea asta microbiologica, care nici macar nu e un organism viu in sensul clasic al cuvântului, alege? Ia pe toata lumea, la gramada. Dupa ce se termina, ne distram. Atunci da, si eu i-as da direct un cap in gura unuia care mi-ar limita si cel mai mic drept cetatenesc, ca asa vrea muschiul lui.

+12 (24 voturi)
Caius Iulius Caesar
31.03.2020, 16:21:59

Ar trebui dat afara si amendat drastic acest amploaiat nerusinat si politruc.

+6 (24 voturi)
Gogule Gogule
31.03.2020, 16:33:56

Foarte frumos. Doctorii care fuc ca sobolanii acum merita descalificati din functii si interzisi in orice spital public sau privat din tara. Dar dupa pandemie. Acum sa fie dusi cu pusca la spital sa munceasca in mediul pe care si l-au creat singuri !

-3 (23 voturi)

Vezi toate comentariile (82)